Pasta z awokado i oliwek – pyszna pasta na kanapki

Pozostając w kolorach wiosny, chciałam przedstawić Wam przepis na pyszną pastę z awokado. Pasta z awokado z oliwkami to ostatnio moja ulubiona pasta na kanapki. Wyrazista i pyszna. Najlepsza ze świeżym chlebem.

Pasta z awokado i oliwek

Pasta z awokado i oliwek – smakowite smarowidło na kanapki

Do przygotowania tej pasty z awokado wykorzystuję zielone oliwki.  Głównie dlatego, by pozostała w takim pięknym zielonym wiosennym kolorze, ale możesz zrobić z czarnymi, jeśli wolisz.

Ta pasta jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Po długości przepisu już widać jak mało czasu zajmuje jej przygotowanie. To chyba najkrótszy przepis na blogu. 😉

Z tej ilości wyjdzie Wam ok 1,5 szklanki pasty. Wystarczy nawet na kilka razy.

Pasty na kanapki to świetne urozmaicenie codziennych śniadań. Awokado, ze względu na idealną do past konsystencję, jest super bazą do wymyślania różnych smaków. Dobrze smakuje również pasta z awokado z jajkiem czy twarożkiem (np. z tym twarożkiem ze słonecznika).

Ja najbardziej lubię kromeczki z tą pastą z awokado i oliwek i z plasterkiem dojrzałego pomidora. Pyszności!

Zachęcam do wypróbowania!

Pasta z awokado i oliwek

Pasta z awokado i oliwek

Kategoria: Śniadania i kolacje
Calories:
Autor: Karolina Nicpoń
Przygotowanie 10 min.
Łącznie 10 min.
Drukuj Zapisz

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado
  • 70 g oliwek zielonych lub czarnych ok pół szklanki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól

Wykonanie

  • Wszystkie składniki wrzucam do malaksera i miksuje na pastę. Przechowuję w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Podoba się przepis?Jeśli go wypróbujesz, oznacz mój profil na Instagramie @nicpon_w_kuchni lub #nicponwkuchni bym mogła podziwiać Twoje wykonanie i udostępnić u siebie!

Pasta z awokado i oliwek - pasta na kanapki


Jeśli szukasz zdrowych pomysłów na śniadania bezglutenowe, bez mleka, jajek i białego cukru, zachęcam do zakupu mojego e-booka. Klikając w baner poniżej, poznasz szczegóły. Zapraszam

Polecam również:

Chleb bezglutenowy jasny najlepszy

Chleb bezglutenowy z kaszy gryczanej

Wegański twarożek ze słonecznika

Szpinakowy wegański omlet z ciecierzycy z pastą z awokado

(Visited 2 966 times, 1 visits today)

POKAZAĆ CI JAK ZROBIĆ IDEALNE PIEROGI BEZGLUTENOWE? ZAPRASZAM NA WARSZTATY ON-LINE!

 

 

————————————————————-

Polub Nicponia na Facebooku i Insta, by nie przegapić nowości:

Pobierz prezent: >> Zapisz się po prezent

  • Darmowe checklisty z produktami, które są niezbędne w kuchni bez glutenu i alergenów oraz seria mailów ze wskazówkami, dzięki którym zobaczysz, że dieta bezglutenowa i bez nabiału i jajek nie jest wcale trudna!

Odwiedź mój >> SKLEP

Znajdziesz tam moje najlepsze zdjęcia w formie wydruków lub cyfrowej, do powieszenia na ścianie np w kuchni, jadalni czy w restauracji i ebook:

ZDROWE ŚNIADANIA bez glutenu, mleka, jajek i białego cukru.

Kupując moje produkty, pomagasz w rozwoju nicponiowego bloga.

Możesz również zostać PATRONEM bloga i tak pomóc w jego rozwoju. Kliknij w zdjęcie poniżej by zobaczyć jakie bonusy Cię czekają w zamian za wsparcie. 🙂

 

Dziękuję Ci za odwiedziny bloga. Zapraszam ponownie! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating