fbpx

Jagielnik z truskawkami – wegańskie ciasto bez pieczenia

Jagielnik z truskawkami wegańskie ciasto bez pieczenia Mąż, wychylając się znad talerzyka z ciastem, które widzicie na zdjęciu, stwierdził, że „wyrabiam się z tymi wypiekami” 🙂 Stwierdzenie nie do końca prawdziwe, a to dlatego, że to ciasto bez pieczenia, więc w sumie słowo „wypieki” tutaj nie pasuje, ale poza tym drobnym szczegółem, nie mogę się nie zgodzić. Jagielnik z truskawkami i galaretką wyszedł mega! Czytaj dalej

Rustykalna tarta z rabarbarem bezglutenowa wegańska

Rustykalna tarta z rabarbarem bezglutenowa wegańska

Zostałam dziś w domu sama na kilka godzin. Dzieci z mężem pojechały imprezować do mojej siostry, a ja ze względu na chorobę, zostałam. Normalny człowiek usiadłby w takim przypadku przed telewizorem i cieszył się spokojem. Blogerka kulinarna musiała wejść do kuchni i piec. Upiekła więc takie cudo — Rustykalna tarta z rabarbarem, bezglutenowa i wegańska oczywiście. Czytaj dalej

Muffinki czekoladowe z malinami bezglutenowe i wegańskie

Muffinki czekoladowe z malinami bezglutenowe i wegańskie

Obiecałam Wam w tym wpisie z przepisem na muffinki, że jeśli zrobię wersję bezglutenową, to na pewno Was o tym poinformuję. Udało się, więc czym prędzej dzielę się tym przepisem na muffinki czekoladowe z malinami bezglutenowe i wegańskie. Te muffinki czekoladowe, a może dokładniej kakaowe, wyszły przepyszne, mięciutkie, delikatne i nie kruszyły się. Czytaj dalej

Chleb bezglutenowy jasny najlepszy

Chleb bezglutenowy jasny najlepszyW tym tygodniu postanowiłam dopracować przepis na chleb bezglutenowy jasny, tak, by móc się z Wami podzielić. Chciałam, żeby chleb bezglutenowy był możliwie jak najprostszy i jak najsmaczniejszy. Po kilku próbach udało się i mogę się z Wami nim podzielić. Tytuł postu z przepisem nie jest, według mnie, na wyrost. Czytaj dalej

Mus z awokado na słodko

Mus z awokado na słodko

Awokado, to nie tylko zdrowy i smaczny, ale też bardzo wszechstronny owoc. Bogaty w jednonienasycone tłuszcze, witaminy i przeciwutleniacze. W mojej kuchni pojawia się bardzo często, jednak zazwyczaj w formie wytrawnej. Dodawane do zupy brokułowej, w formie guacamole z papryką, pasty na kanapki z czosnkiem i sokiem z limonki. Czytaj dalej