Tort makowy
Święta Bożego Narodzenia mają w sobie coś niezwykłego – ciepło rodzinnych spotkań, zapach świeżej choinki i smak tradycyjnych potraw, które…
W tym miejscu zamieszczone są przepisy na pyszne domowe wypieki i desery. Blog zawiera głównie zdrowe przepisy na wypieki i desery, ale nie zabraknie też słodkości bardziej kalorycznych.
Jakie przepisy znajdziesz w tej kategorii?
Domowe pieczywo w tym przepisy na bułki bezglutenowe oraz chleby bezglutenowe, desery i ciasta bez cukru, wegańskie oraz desery i ciasta bezglutenowe, przepisy bez jajek i mleka.
Wszystkie poniższe przepisy są proste i szybkie w przygotowaniu.
Zapraszam do wypróbowania przepisów.
Szukasz pracy jako cukiernik? Spróbuj znaleźć ją na Jooble
Święta Bożego Narodzenia mają w sobie coś niezwykłego – ciepło rodzinnych spotkań, zapach świeżej choinki i smak tradycyjnych potraw, które…
Po dłuższej przerwie przychodzę z fajnym przepisem na czekoladowe naleśniki z twarogiem i truskawkami. Jest to pyszny pomysł na obiad…
Dziś chcę Wam pokazać przepis na cudowne, odwracane ciasto z pomarańczami. Odwracane, bo pomarańcze układa się na dno formy, a po upieczeniu odwraca ciasto do góry dnem. Dzięki temu plasterki pomarańczy tworzą piękną ozdobę gotowego wypieku. Pozostają miękkie i soczyste.
Nadszedł czas na kolejny tłusteoczwartowy przepis: pieczone pączki wegańskie. Zawsze byłam sceptycznie nastawiona do pieczenia pączków, aż do teraz. Uważałam, że tylko smażone zasługują na nazwanie pączkami. Kiedy spróbowałam tych, miękkich i delikatnych cudowności, zakochałam się!
Karnawał trwa w najlepsze. Na blogu jest już cała gamą przepisów na bezglutenowe i nie bezglutenowe, wegańskie i nie wegańskie pączki – o tu, możesz zobaczyć je wszystkie: PRZEPISY NA TŁUSTY CZWARTEK. Prosiliście mnie jednak o przepis na bezglutenowe pączki pieczone wegańskie i takie właśnie dla Was stworzyłam. Zapraszam do przygotowania! (więcej…)
Makowiec japoński bezglutenowy i wegański – czyli makowiec bez spodu. Tradycyjnie robi się go bez mąki, ale z dodatkiem grysiku. Ja zrobiłam wersję zupełnie bezglutenową. Makowiec wychodzi wilgotny, delikatny i pyszny. Polecam każdemu! (więcej…)