Makowiec japoński bezglutenowy i wegański

Makowiec japoński bezglutenowy i wegański

Makowiec japoński bezglutenowy i wegański – czyli makowiec bez spodu. Tradycyjnie robi się go bez mąki, ale z dodatkiem grysiku. Ja zrobiłam wersję zupełnie bezglutenową. Makowiec wychodzi wilgotny, delikatny i pyszny. Polecam każdemu! Czytaj dalej

Udostępnij:
Bezglutenowe ciasteczka owsiane wegańskie

Bezglutenowe ciasteczka owsiane z masłem orzechowym – wegańskie

Wyobraź sobie, że wgryzasz się w ciasteczko. Pierwsze wrażenie to chrupkość spieczonych płatków, ale zaraz potem czujesz miękkie i puszyste wnętrze o orzechowym smaku i zdajesz sobie sprawę, że zaraz sięgniesz po kolejne. Takie wrażenia przyniosą Ci właśnie bezglutenowe ciasteczka owsiane z masłem orzechowym! Czytaj dalej

Udostępnij:
Wegański Eton mess

Wegański Eton Mess

 

Po dłuższej przerwie od publikacji w końcu udało mi się wstawić przepis na ten najlepszy deser pod słońcem — Wegański Eton Mess. Na Instagramie przepis pojawił się już wcześniej, wiec myślę, że to dobry moment, by kliknąć mi follow i być na bieżąco >> TUTAJ KLIKNIJ 😉 Czytaj dalej

Udostępnij: