Wypieki i desery

W tym miejscu zamieszczone są przepisy na pyszne domowe wypieki i desery. Blog zawiera głównie zdrowe przepisy na wypieki i desery, ale nie zabraknie też słodkości bardziej kalorycznych.

Jakie przepisy znajdziesz w tej kategorii?

Domowe pieczywo w tym przepisy na bułki bezglutenowe oraz chleby bezglutenowe, desery i ciasta bez cukru, wegańskie oraz desery i ciasta bezglutenowe, przepisy bez jajek i mleka.

Wszystkie poniższe przepisy są proste i szybkie w przygotowaniu.

Zapraszam do wypróbowania przepisów.

Szukasz pracy jako cukiernik? Spróbuj znaleźć ją na Jooble

Odwracane ciasto z pomarańczami

Dziś chcę Wam pokazać przepis na cudowne, odwracane ciasto z pomarańczami. Odwracane, bo pomarańcze układa się na dno formy, a po upieczeniu odwraca ciasto do góry dnem. Dzięki temu plasterki pomarańczy tworzą piękną ozdobę gotowego wypieku. Pozostają miękkie i soczyste.

(więcej…)

Udostępnij:

Pieczone pączki wegańskie

Nadszedł czas na kolejny tłusteoczwartowy przepis: pieczone pączki wegańskie. Zawsze byłam sceptycznie nastawiona do pieczenia pączków, aż do teraz. Uważałam, że tylko smażone zasługują na nazwanie pączkami. Kiedy spróbowałam tych, miękkich i delikatnych cudowności, zakochałam się!

(więcej…)

Udostępnij:

Bezglutenowe pączki pieczone – wegańskie

Karnawał trwa w najlepsze. Na blogu jest już cała gamą przepisów na bezglutenowe i nie bezglutenowe, wegańskie i nie wegańskie pączki – o tu, możesz zobaczyć je wszystkie: PRZEPISY NA TŁUSTY CZWARTEK. Prosiliście mnie jednak o przepis na bezglutenowe pączki pieczone wegańskie i takie właśnie dla Was stworzyłam. Zapraszam do przygotowania! (więcej…)

Udostępnij:

Makowiec japoński bezglutenowy i wegański

Makowiec japoński bezglutenowy i wegański – czyli makowiec bez spodu. Tradycyjnie robi się go bez mąki, ale z dodatkiem grysiku. Ja zrobiłam wersję zupełnie bezglutenową. Makowiec wychodzi wilgotny, delikatny i pyszny. Polecam każdemu! (więcej…)

Udostępnij:

Bezglutenowe ciasteczka owsiane z masłem orzechowym – wegańskie

Wyobraź sobie, że wgryzasz się w ciasteczko. Pierwsze wrażenie to chrupkość spieczonych płatków, ale zaraz potem czujesz miękkie i puszyste wnętrze o orzechowym smaku i zdajesz sobie sprawę, że zaraz sięgniesz po kolejne. Takie wrażenia przyniosą Ci właśnie bezglutenowe ciasteczka owsiane z masłem orzechowym! (więcej…)

Udostępnij: