Kotleciki z ciecierzycy z ryżem

Kotlety z ciecierzycy z ryżem (bezglutenowe i bez nabiału)

Ze względu na to, że używam sporo aquafaby, mam nadmiar ciecierzycy do wykorzystania. Jednym ze sposobów na wykorzystanie jej w kuchni, jest ten przepis na szybki i pyszny obiad lub kolację. Kotlety z ciecierzycy z ryżem z dodatkiem białego bez mlecznego sosu z tahini to właśnie to danie, o którym mowa. Bardzo lubimy takie kotlety z ciecierzycy. Czytaj dalej

Udostępnij:
Wegańskie naleśniki z kokosowym twarożkiem

Wegańskie naleśniki z kokosowym twarożkiem i malinami

Dziś przychodzę ze smakową petardą. Gratką dla każdego łasucha. Przepis na wegańskie naleśniki z dodatkiem twarożku kokosowego. Przepis na naleśniki jest bardzo prosty i sprawdzony już milion razy, a ten twarożek to po prostu sztos! Musicie tego spróbować. 🙂 Czytaj dalej

Udostępnij:
Mini tortille ze śledziem z żurawiną i brzoskwinią

Mini tortille ze śledziem, rukolą i awokado

Jeśli szukasz ciekawej i nietuzinkowej, a zarazem pysznej propozycji na przekąskę, to mam coś wyjątkowego. Mini tortille ze śledziem z brzoskwinią i żurawiną, z dodatkiem rukoli i sosem z awokado. Propozycja nie dość, że prosta, kolorowa i obłędna w smaku, to jeszcze bardzo zdrowa. Czytaj dalej

Udostępnij:
Wegańskie masło z aquafaby

Wegańskie masło z aquafaby – prosty przepis

Wegańskie masło robiłam swego czasu kilka razy. Przepisy zazwyczaj były bardzo skomplikowane i wymagały przeróżnych dodatków, które musiałam zamawiać najczęściej przez internet, bo w sklepach stacjonarnych nie było szans na ich zakup. Smak nie był jednak zadowalający i na dłuższy czas zrezygnowałam z prób. Aż do dziś. Czytaj dalej

Udostępnij: