Nadszedł czas na kolejny tłusteoczwartowy przepis: pieczone pączki wegańskie. Zawsze byłam sceptycznie nastawiona do pieczenia pączków, aż do teraz. Uważałam, że tylko smażone zasługują na nazwanie pączkami. Kiedy spróbowałam tych, miękkich i delikatnych cudowności, zakochałam się!
Kategoria: Bezmleczne
Przepisy bezmleczne, dla osób uczulonych lub nie tolerujących mleka krowiego i innych zwierzęcych. Zazwyczaj w przepisach zastępuję mleko krowie roślinnym.
Dyniowe racuchy bezglutenowe i wegańskie
Pyszne, miękkie, dyniowe racuchy bezglutenowe i wegańskie to idealny pomysł na pyszne śniadanie dla alergika. Czytaj dalej
Gnocchi dyniowe z sosem (niby)serowym – wegańskie i bezglutenowe
Sezon na dynie już praktycznie się skończył, ale jeszcze udało mi się kupić jedną i efektywnie ją wykorzystać. Mam nadzieję, że jeśli już nie teraz, to jesienią skorzystacie z przepisu. Przepisu na gnocchi dyniowe z sosem (niby)serowym – wegańskie i bezglutenowe. Czytaj dalej
Makowiec japoński bezglutenowy i wegański
Makowiec japoński bezglutenowy i wegański – czyli makowiec bez spodu. Tradycyjnie robi się go bez mąki, ale z dodatkiem grysiku. Ja zrobiłam wersję zupełnie bezglutenową. Makowiec wychodzi wilgotny, delikatny i pyszny. Polecam każdemu! Czytaj dalej
5 pomysłów na finger food dla alergików z użyciem pasty Wawrzyniec
Jeśli masz czasem problem z wymyśleniem przekąsek typu finger food dla alergików, to ten post jest właśnie dla Ciebie. Znajdziesz tu aż 5 ciekawych i bardzo prostych przepisów na przekąski na stół podczas imprezy i nie tylko.
Ciasto dyniowo — pomarańczowe z jabłkami – wegańskie
Obłędne wyszło to połączenie dyni i pomarańczy! Do tego jabłka, orzechy i mamy jesień w pełnej krasie. Zapraszam na ciasto dyniowo — pomarańczowe z jabłkami w wersji wegańskiej oraz bezglutenowej i wegańskiej! Czytaj dalej