Mazurek czekoladowo — orzechowy. Bezglutenowy i wegański
Obiecałam przepis na mazurek jeszcze przed Wielkanocą i udało mi się obietnicy dotrzymać. Zapraszam więc na mazurek czekoladowo — orzechowy. Bezglutenowy i wegański. (więcej…)
Przepisy bezmleczne, dla osób uczulonych lub nie tolerujących mleka krowiego i innych zwierzęcych. Zazwyczaj w przepisach zastępuję mleko krowie roślinnym.
Obiecałam przepis na mazurek jeszcze przed Wielkanocą i udało mi się obietnicy dotrzymać. Zapraszam więc na mazurek czekoladowo — orzechowy. Bezglutenowy i wegański. (więcej…)
Solony karmel to świetny dodatek do deserów. Dziś zapraszam na nowy przepis na blogu. Wegański solony karmel. Pyszny, kremowy, ciągnący się, idealny! (więcej…)
Popękane ciasteczka czekoladowe chodziły za mną już jakiś czas. W końcu zabrałam się za opracowanie na nie przepisu. Zapraszam, bo wychodzą przepyszne! (więcej…)
Dziś chciałam pokazać Wam mój najnowszy przepis na bezglutenowe pączki wegańskie. Są pyszne i bardzo proste w przygotowaniu. Na blogu jest już sporo przepisów na pączki. Część wegańska, część bezglutenowa. Ten przepis nie zawiera mleka, jajek ani glutenu.
Od trzech tygodni na moim profilu na Instagramie trwa wyzwanie #śniadanieznicponiem. Co tydzień, w czwartek publikuję przepis na zdrowe śniadanie. W każdym tygodniu jest inny temat przewodni, składnik główny dania. W tym tygodniu jest to jarmuż. Postanowiłam tym super jarmużowym przepisem podzielić się i tutaj, na blogu – Placki z jarmużem i kalarepką. Zapraszam!
Ostatnio znów sporo eksperymentuję z bezglutenowym pieczywem. Ten przepis na chleb powstał trochę z przypadku. Generalnie zawsze dodaję choć trochę skrobi do wypieków bez glutenu. Ten chleb bezglutenowy foremkowy też miał w sobie zawierać skrobię ziemniaczaną lub z tapioki.