Przepisy bezmleczne, dla osób uczulonych lub nie tolerujących mleka krowiego i innych zwierzęcych. Zazwyczaj w przepisach zastępuję mleko krowie roślinnym.
Wyobraź sobie, że wgryzasz się w ciasteczko. Pierwsze wrażenie to chrupkość spieczonych płatków, ale zaraz potem czujesz miękkie i puszyste wnętrze o orzechowym smaku i zdajesz sobie sprawę, że zaraz sięgniesz po kolejne. Takie wrażenia przyniosą Ci właśnie bezglutenowe ciasteczka owsiane z masłem orzechowym! (więcej…)
Z okazji pierwszego dnia jesieni, wracam do Was po dłuższej przerwie. Wracam z nowym przepisem oczywiście. Crumble ze śliwkami bezglutenoweczyli nic innego jak śliwki zapiekane pod pyszną kruszonką. (więcej…)
Są takie dania, które kojarzą nam się z czasami dzieciństwa, wakacjami u babci, beztroską. Jednym z takich dań są właśnie kluski na parze. (więcej…)
Po dłuższej przerwie od publikacji w końcu udało mi się wstawić przepis na ten najlepszy deser pod słońcem — Wegański Eton Mess. Na Instagramie przepis pojawił się już wcześniej, wiec myślę, że to dobry moment, by kliknąć mi follow i być na bieżąco >> TUTAJ KLIKNIJ 😉 (więcej…)
Wegańskie ciasto piegusek czyli ciasto z dodatkiem niemielonego, suchego maku. Cudowne, delikatne i puszyste. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu. (więcej…)
Święta wielkanocne już lada dzień. Mam dla Was jeszcze jeden przepis na mazurek. Tym razem jest to wegański mazurek z musem malinowym i kremem matcha. Piękny, pyszny i prosty w przygotowaniu.
(więcej…)