W tym miejscu zamieszczone są przepisy na pyszne domowe wypieki i desery. Blog zawiera głównie zdrowe przepisy na wypieki i desery, ale nie zabraknie też słodkości bardziej kalorycznych.
Jakie przepisy znajdziesz w tej kategorii?
Domowe pieczywo w tym przepisy na bułki bezglutenowe oraz chleby bezglutenowe, desery i ciasta bez cukru, wegańskie oraz desery i ciasta bezglutenowe, przepisy bez jajek i mleka.
Wszystkie poniższe przepisy są proste i szybkie w przygotowaniu.
Zapraszam do wypróbowania przepisów.
Szukasz pracy jako cukiernik? Spróbuj znaleźć ją na Jooble
O brownie z fasoli słyszałam bardzo dużo. Wiele osób je piekło i wszyscy się zachwycali. Ja nie wątpiłam, że ciasto z fasoli będzie smaczne. Robiłam już słodycze z ciecierzycy— ser do wegańskich drożdżówek czy bajaderki, więc czemu z fasoli miałoby nie smakować?
Ostatnio ciągnie mnie w stronę słodyczy. Mam nadzieję, że Wam to nie przeszkadza. Kiedy tylko mam wolną chwilę myślę, co mogłabym zrobić zdrowego i pożywnego na drugie śniadanie lub deser dla moich dzieci.
Po przyrządzeniu ciasta ze śliwkami i wegańską bezą zostało mi dużo ciecierzycy. Karmiąc córkę, ( zazwyczaj w tym czasie wpadają mi do głowy różne pomysły i pewnie dlatego ciężko mi się zebrać w sobie by ją w końcu odstawić 😛 ) myślałam intensywnie, co by tu jeszcze ciekawego mogło z tej ciecierzycy być.
Zamarzyło mi się kruche ze śliwkami i bezą. Oczywiście miało być w wersji bez glutenu, mleka i jajek. Taka tarta ze śliwkami albo po prostu ciasto kruche na to śliwki, beza i posypka. Coś podobnego do pleśniaka tylko w wersji ze śliwkami, bezglutenowe i wegańskie.
Dziś przepis na szybkie i łatwe do przygotowania ciasto. Pyszna, delikatna szarlotka bezglutenowa na kruchym cieście z mąki owsianej. Bez glutenu, jajek białego cukru.
Dziś zapraszam Was na hit kulinarnych grup na Facebooku. Nie ma dnia, by ktoś na kulinarnych popularnych grupach nie zapytał o ten przepis. Chlebek ziołowy do odrywania, bo o nim mowa, to hit nie tylko internetu, ale też hit każdej imprezy, na której się pojawia. Musicie wypróbować! 🙂