Wegański solony karmel
Solony karmel to świetny dodatek do deserów. Dziś zapraszam na nowy przepis na blogu. Wegański solony karmel. Pyszny, kremowy, ciągnący się, idealny! (więcej…)
Dieta bezglutenowa może stwarzać wiele problemów. Szczególnie na początku, kiedy ją poznajemy. Wbrew pozorom przepisy bezglutenowe nie są takie trudne jakby się mogło wydawać. Wystarczy znać kilka zasad. Wiedzieć jak łączyć poszczególne mąki i w jakich proporcjach.
Jeśli jesteś na takiej diecie lub interesują Cię przepisy bezglutenowe, to tutaj znajdziesz mnóstwo inspiracji. Poznasz moje sposoby na prostą, nieskomplikowaną kuchnię bez glutenu.
Przepisy, które znajdują się w tej kategorii to nie tylko ciasta, ale również przepisy na desery, śniadania, obiady, pyszne zupy czy przetwory. Wszystkie bardzo łatwe i zdrowe. Często również bez nabiału i białego cukru.
Wszystkie przepisy są proste i szybkie do wykonania, a użyte składniki łatwo dostępne. Nie znajdziesz tutaj gotowych mieszanek. Używam w kuchni mąk jednorodnych i sama mieszam odpowiednie rodzaje. Zapraszam do przeglądania przepisów i wykorzystania w swojej kuchni.
Solony karmel to świetny dodatek do deserów. Dziś zapraszam na nowy przepis na blogu. Wegański solony karmel. Pyszny, kremowy, ciągnący się, idealny! (więcej…)
Popękane ciasteczka czekoladowe chodziły za mną już jakiś czas. W końcu zabrałam się za opracowanie na nie przepisu. Zapraszam, bo wychodzą przepyszne! (więcej…)
Dziś chciałam pokazać Wam mój najnowszy przepis na bezglutenowe pączki wegańskie. Są pyszne i bardzo proste w przygotowaniu. Na blogu jest już sporo przepisów na pączki. Część wegańska, część bezglutenowa. Ten przepis nie zawiera mleka, jajek ani glutenu.
Od trzech tygodni na moim profilu na Instagramie trwa wyzwanie #śniadanieznicponiem. Co tydzień, w czwartek publikuję przepis na zdrowe śniadanie. W każdym tygodniu jest inny temat przewodni, składnik główny dania. W tym tygodniu jest to jarmuż. Postanowiłam tym super jarmużowym przepisem podzielić się i tutaj, na blogu – Placki z jarmużem i kalarepką. Zapraszam!
Ostatnio znów sporo eksperymentuję z bezglutenowym pieczywem. Ten przepis na chleb powstał trochę z przypadku. Generalnie zawsze dodaję choć trochę skrobi do wypieków bez glutenu. Ten chleb bezglutenowy foremkowy też miał w sobie zawierać skrobię ziemniaczaną lub z tapioki.
Święta coraz bliżej, więc postanowiłam podzielić się z Wami kolejnym przepisem, który może się przydać. Strucla makowa, to ciasto bez którego wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt. Bezglutenowa strucla makowa z tego przepisu to idealna propozycja właśnie na tę okazję. (więcej…)