Dyniowe racuchy bezglutenowe i wegańskie
Pyszne, miękkie, dyniowe racuchy bezglutenowe i wegańskie to idealny pomysł na pyszne śniadanie dla alergika. (więcej…)
Przepisy bez pszenicy, białej mąki. Najczęściej zastąpiona jest ona zdrowszą odmianą pszenicy orkiszem, lub mąkami bezglutenowymi
Pyszne, miękkie, dyniowe racuchy bezglutenowe i wegańskie to idealny pomysł na pyszne śniadanie dla alergika. (więcej…)
Sezon na dynie już praktycznie się skończył, ale jeszcze udało mi się kupić jedną i efektywnie ją wykorzystać. Mam nadzieję, że jeśli już nie teraz, to jesienią skorzystacie z przepisu. Przepisu na gnocchi dyniowe z sosem (niby)serowym – wegańskie i bezglutenowe. (więcej…)
Makowiec japoński bezglutenowy i wegański – czyli makowiec bez spodu. Tradycyjnie robi się go bez mąki, ale z dodatkiem grysiku. Ja zrobiłam wersję zupełnie bezglutenową. Makowiec wychodzi wilgotny, delikatny i pyszny. Polecam każdemu! (więcej…)
Z okazji pierwszego dnia jesieni, wracam do Was po dłuższej przerwie. Wracam z nowym przepisem oczywiście. Crumble ze śliwkami bezglutenoweczyli nic innego jak śliwki zapiekane pod pyszną kruszonką. (więcej…)
Solony karmel to świetny dodatek do deserów. Dziś zapraszam na nowy przepis na blogu. Wegański solony karmel. Pyszny, kremowy, ciągnący się, idealny! (więcej…)
Popękane ciasteczka czekoladowe chodziły za mną już jakiś czas. W końcu zabrałam się za opracowanie na nie przepisu. Zapraszam, bo wychodzą przepyszne! (więcej…)