Dania na każdą okazję, na święta, imprezy, urodziny. Poznaj moje propozycje na świąteczne dania
Makowiec japoński bezglutenowy i wegański – czyli makowiec bez spodu. Tradycyjnie robi się go bez mąki, ale z dodatkiem grysiku. Ja zrobiłam wersję zupełnie bezglutenową. Makowiec wychodzi wilgotny, delikatny i pyszny. Polecam każdemu! (więcej…)
Wegańskie ciasto piegusek czyli ciasto z dodatkiem niemielonego, suchego maku. Cudowne, delikatne i puszyste. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu. (więcej…)
Święta wielkanocne już lada dzień. Mam dla Was jeszcze jeden przepis na mazurek. Tym razem jest to wegański mazurek z musem malinowym i kremem matcha. Piękny, pyszny i prosty w przygotowaniu.
(więcej…)
Obiecałam przepis na mazurek jeszcze przed Wielkanocą i udało mi się obietnicy dotrzymać. Zapraszam więc na mazurek czekoladowo — orzechowy. Bezglutenowy i wegański. (więcej…)
Święta coraz bliżej, więc postanowiłam podzielić się z Wami kolejnym przepisem, który może się przydać. Strucla makowa, to ciasto bez którego wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt. Bezglutenowa strucla makowa z tego przepisu to idealna propozycja właśnie na tę okazję. (więcej…)
Dziś Mikołaj, a więc spieszę z przepisem, który z tej okazji może się przydać. Kruche ciasteczka przekładane dżemem wiśniowym lub marmoladą. Pyszne! (więcej…)