Kawa frappe migdałowo – waniliowa
Ostatnie upalne dni dały mi się we znaki. Życie ratuje mi jedynie kawa mrożona. Mogłabym się żywić tylko taką kawą. Najlepsza, najprostsza i najpyszniejsza kawa frappe migdałowo ‒ waniliowa. (więcej…)
Przepisy bezmleczne, dla osób uczulonych lub nie tolerujących mleka krowiego i innych zwierzęcych. Zazwyczaj w przepisach zastępuję mleko krowie roślinnym.
Ostatnie upalne dni dały mi się we znaki. Życie ratuje mi jedynie kawa mrożona. Mogłabym się żywić tylko taką kawą. Najlepsza, najprostsza i najpyszniejsza kawa frappe migdałowo ‒ waniliowa. (więcej…)
Nie wiem jak Wy, ale ja mam swoje ulubione surówki do obiadu i robię w kółko te same. Ostatnio zaciekawiła mnie jednak surówka z brokuła na blogu Joanny z Thermomania.com.pl i postanowiłam ją wypróbować. (więcej…)
W lodówce pozostało mi kilka łodyg rabarbaru, które już lekko zwiędły. Pomyślałam, że wykorzystam je do jakiegoś ciasta. Chciałam zrobić proste ciasto bezglutenowe i wegańskie. Ciasto z rabarbarem, które będzie można przygotować szybko, z prostych składników. Z takich, jakie większość osób na wegańskiej czy bezglutenowej diecie ma w swoich domach. (więcej…)
Z nadzieją, że pogoda w końcu się poprawi, zapraszam Was dziś na kawę na zimno. Karmelowa kawa Inka polana pysznym, domowym, solonym karmelem. Przepis jest bardzo prosty. (więcej…)
Rabarbar na obiad? W sumie, dlaczego nie? Zapraszam na przepis z rabarbarem w wersji bardziej wytrawnej. Polędwica wołowa z konfiturą z rabarbaru, a dokładniej steki z polędwicy wołowej z konfiturą z rabarbaru. (więcej…)
Zapraszam Was na kolejny przepis na tort na nicponiowym blogu. Wegański tort z kremem maślanym na bezie włoskiej. Wegański i bezglutenowy, choć oczywiście wersja glutenowa jest również uwzględniona w przepisie. (więcej…)