Przepisy bezmleczne, dla osób uczulonych lub nie tolerujących mleka krowiego i innych zwierzęcych. Zazwyczaj w przepisach zastępuję mleko krowie roślinnym.

Wegańskie masło z aquafaby – prosty przepis

Wegańskie masło robiłam swego czasu kilka razy. Przepisy zazwyczaj były bardzo skomplikowane i wymagały przeróżnych dodatków, które musiałam zamawiać najczęściej przez internet, bo w sklepach stacjonarnych nie było szans na ich zakup. Smak nie był jednak zadowalający i na dłuższy czas zrezygnowałam z prób. Aż do dziś. (więcej…)

Udostępnij:

Czytaj dalejWegańskie masło z aquafaby – prosty przepis

Budyń jaglany z owocowym musem – budyń wegański i bez cukru

Jaglany budyń z musem owocowym to deser, który robię dla dzieci bardzo często. Uwielbiają go! Ja zresztą też 😉 Taka wersja budyniu jest pożywna, zdrowa i bardzo smaczna, a do tego prosta w przygotowaniu. Budyń jaglany możemy podać na śniadanie lub podwieczorek. (więcej…)

Udostępnij:

Czytaj dalejBudyń jaglany z owocowym musem – budyń wegański i bez cukru