Kaszotto z dynią i indykiem

Kaszotto z dynią i indykiem

Jesień w pełni! W tę pogodę najchętniej jadłabym rozgrzewające, angażujące mało czasu dania. Najlepiej, aby były też bardzo pożywne i do tego aromatyczne. Takim daniem jest na przykład kaszotto z dynią i indykiem. Czytaj dalej

Udostępnij:
Grochówka na wędzonych żeberkach

Grochówka na wędzonych żeberkach

Dziś przepis może niezbyt fit, ale za to bardzo zdrowy i pożywny. Grochówka na wędzonych żeberkach to zupa, która jest bardzo sycąca i dosyć kaloryczna, ale na pewno nie będzie  po niej potrzebne drugie danie 🙂 Czytaj dalej

Udostępnij:
Zupa z dyni i papryki pieczonej

Zupa z dyni i papryki z azjatycką nutą

Zupa z dyni i papryki pieczonejLato dobiegło końca, dziś pierwszy dzień jesieni. Mimo że jest to moja najmniej ulubiona pora roku, pewnie większości z Was też, to ma ona swój urok… naprawdę 🙂 A humor może poprawić pyszna zupa z dyni. Czytaj dalej

Udostępnij:
Ciasto marchewkowe bez cukru

Ciasto marchewkowe bez cukru i pszennej mąki

Ciasto marchewkowe to ostatnio jedno z moich ulubionych. Zaczęłam je piec niedługo po tym, jak zakupiliśmy wyciskarkę do soków. Co ma wyciskarka do ciasta marchewkowego? A to, że pozostałości po wyciskaniu warzyw było mi najzwyczajniej w świecie szkoda tak po prostu wyrzucić do kosza 🙂 Szczególnie te po marchewce. Nic się nie może w kuchni zmarnować! 🙂 Czytaj dalej

Udostępnij:
Wegańskie brownie z jeżynami

Wegańskie brownie z jeżynami na mące orkiszowej

Dziś przedstawiam przepis na wegańskie brownie z jeżynami. Równie dobrze smakowałoby z malinami, porzeczkami, lub innymi w miarę kwaśnymi owocami. Można użyć mrożonych owoców, ja użyłam świeżych jeżyn, które bardzo, ale to bardzo lubię 🙂 Czytaj dalej

Udostępnij: