fbpx
Naleśniki bezglutenowe na mleku roślinnym

Naleśniki bezglutenowe na mleku roślinnym

Czy można zrobić naleśniki bez glutenu, mleka i w dodatku bez jajek? A no można! Ale czy będą smaczne jak te mączno-jajeczno-mleczne? Będą! Naleśniki bezglutenowe z poniższego przepisu są bardzo smaczne, elastyczne, nie kleją się do patelni, zupełnie jak ich tradycyjne odpowiedniki. Czytaj dalej

Kaszotto z dynią i indykiem

Kaszotto z dynią i indykiem

Jesień w pełni! W tę pogodę najchętniej jadłabym rozgrzewające, angażujące mało czasu dania. Najlepiej, aby były też bardzo pożywne i do tego aromatyczne. Takim daniem jest na przykład kaszotto z dynią i indykiem. Czytaj dalej

Grochówka na wędzonych żeberkach

Grochówka na wędzonych żeberkach

Dziś przepis może niezbyt fit, ale za to bardzo zdrowy i pożywny. Grochówka na wędzonych żeberkach to zupa, która jest bardzo sycąca i dosyć kaloryczna, ale na pewno nie będzie  po niej potrzebne drugie danie 🙂 Czytaj dalej

Sałatka z rukoli buraków i sera koziego

Sałatka z rukoli buraków i sera koziego

Sałatka z rukoli buraków i sera koziego to jedna z moich ulubionych.

Do smaku rukoli musiałam się przekonać…nie była to miłość od pierwszego skosztowania. Jednak teraz nie wyobrażam sobie kulinarnego świata bez tej rośliny 🙂 Czytaj dalej

Zupa z dyni i papryki z azjatycką nutą

Zupa z dyni i papryki z azjatycką nutą

Lato dobiegło końca, dziś pierwszy dzień jesieni. Mimo że jest to moja najmniej ulubiona pora roku, pewnie większości z Was też, to ma ona swój urok… naprawdę 🙂 A humor może poprawić pyszna zupa z dyni. Czytaj dalej