Proste i szybkie w przygotowaniu dania obiadowe dla każdego! Mnóstwo pysznych propozycji na zdrowy i smaczny obiad
Przepis na wykorzystanie resztek z lodówki i z obiadu? Kto nie lubi takich przepisów? Ja lubię i to bardzo! Dziś przedstawię Wam ciekawy pomysł na czyszczenie lodówki — kotlety ziemniaczane z kabanosem i ogórkiem.
Takie kotleciki ziemniaczane powstają u nas zawsze, kiedy zostają nam utłuczone ziemniaki z obiadu. (więcej…)
Ostatnio mamy fazę na zupy. Jemy je bardzo często. Dodajemy grzanki i już nie potrzebujemy drugiego dania. Zupy krem są bardzo pożywne i syte. Dziś chciałam Wam pokazać mój przepis na taką zupę. Zupa krem z pieczarek. Uwielbiana przez mojego syna. (więcej…)
W kalendarzu jest już wrzesień. Powoli zaczynam godzić się z myślą, że lato minęło. Na szczęście jesień też ma swój urok i bogactwo darów natury, które można wykorzystać w kuchni. Dynia jest jednym z takich jesiennych darów natury. Pierwszą rzeczą, którą zrobiłam z otrzymanej ze wsi dyni, była zupa z dyni, a dokładniej – zupa z dyni z soczewicą. (więcej…)
Placki z cukinii, danie, które latem gości na niejednym stole. U nas to nowość, ale już wiem, że będzie to jedno z naszych ulubionych dań. (więcej…)
Dziś przepis dla tych, którzy od mięsa nie stronią, a nie mogą, ze względu na alergię, jeść mleka i jego przetworów, czyli dla takich osób jak my. Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z rozmarynem, bo o nich mowa, są pysznym pomysłem na obiad. Sos śmietanowo-musztardowy, bez śmietany, a smakuje jak zwykły. Wszystko za sprawą śmietanki kokosowej, którą do niego dodałam. (więcej…)
Szparagów nigdy dość! Szczególnie kiedy sezon na nie trwa tak krótko, trzeba się nimi nacieszyć. Dlatego dziś chciałam się z Wami podzielić kolejnym, po spaghetti carbonara ze szparagami (bez jajek) i szparagów zapiekanych (dla odmiany) z jajkami, przepisem ze szparagami w roli głównej. Zapraszam na talerz pysznej zupy. Zupa z pieczonych szparagów i czosnku! (więcej…)