You are currently viewing Fishburger z paluszkami rybnymi i sosem tatarskim
Fishburger z paluszkami rybnymi i sosem tatarskim

Dziś zapraszam Was na prosty i przepyszny przepis. Fishburger z paluszkami rybnymi i sosem tatarskim na domowych bułeczkach.

Czasem można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa i zrobić burgera.

Fishburger z paluszkami rybnymi i sosem tatarskim

Odkąd wróciłam do pracy, mąż zajmuje się gotowaniem w ciągu tygodnia. Teraz więc od czasu do czasu pozwalamy sobie na takie szaleństwa. Mąż preferuje raczej burgery mięsne. Ja też takie lubię, jednak tym razem dał mi wolną rękę w burgerowych dodatkach, co mnie bardzo ucieszyło. Wybrałam wersję rybną dla odmiany i był to strzał w dziesiątkę.Fishburger z paluszkami rybnymi i sos tatarski

Do mojego fishburgera wybrałam gotowca od firmy Frosta. Złote paluszki rybne Frosta, jak możemy przeczytać na stronie producenta, są to filety z białych ryb: morszczuk lub mintaj. Fileciki są panierowane w pszennej, chrupiącej panierce. Bez żadnych sztucznych dodatków. Mogłam więc z czystym sumieniem oszczędzić czas i zamiast sama panierować rybę, użyłam paluszków rybnych.

Fishburger z sosem tatarskim to świetny pomysł na obiad lub kolację. Jest po prostu obłędnie pyszny. Sos tatarski pasuje idealnie. Fishburger wygląda równie zjawiskowo, jak smakuje. Zobaczcie sami na te zdjęcia…ślinianki wariują!

Sprawdzony przepis na domowe bułki do hamburgerów znajdziecie w tym wpisie. Zachęcam do upieczenia ich samemu. Nie jest to takie trudne i pracochłonne, jakby się mogło wydawać.

Domowe bułki do hamburgerów

bułki do hamburgerów

Fishburger z paluszkami rybnymi i sosem tatarskim

Kategoria: Dania główne
Keyword: fishburger
Calories:
Autor: Karolina Nicpoń
Porcje 3 osoby
Drukuj Zapisz

Składniki

Fishburger

  • 3 domowe bułki do hamburgerów przepis*
  • 1 opakowanie złotych paluszków rybnych Frosta
  • 1 pomidor
  • 0,5 awokado
  • 3 plasterki sałaty
  • garść rukoli

sos tatarski

  • 200 ml majonezu
  • 2 ogórki konserwowe
  • 0,5 cebuli
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie

Sos tatarski

  • Cebulkę i ogórka kroję w bardzo drobną kostkę. Kapary siekam.
  • Do miski wkładam majonez, posiekaną cebulę, ogórka i kapary. Doprawiam solą i pieprzem. Odkładam do lodówki na czas pieczenia paluszków rybnych.

Fishburger z sosem tatarskim

  • Paluszki rybne układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę zgodnie z przepisem na opakowaniu - w temperaturze 230st. C przez 9 minut z termoobiegiem.
  • Bułki do hamburgerów przekrawam na pół. Podpiekam na patelni grillowej.
  • Na spód bułki kładę łyżkę sosu tatarskiego, na to układam sałatę, dalej upieczone paluszki rybne i ponownie sos. Dalej układam rukolę, plaster pomidora i kawałki awokado. Przykrywam górą bułki i podaję. Smacznego!

Notes

*przepis na domowe bułki do hamburgerów
Podoba się przepis?Jeśli go wypróbujesz, oznacz mój profil na Instagramie @nicpon_w_kuchni lub #nicponwkuchni bym mogła podziwiać Twoje wykonanie i udostępnić u siebie!

Fishburger z paluszkami rybnymi i sosem tatarskim

Wpis powstał we współpracy z firmą Frosta

(Visited 7 303 times, 1 visits today)

Sprawdź co jeszcze Nicpoń serwuje w menu:

Nie czujesz się najlepiej w robieniu pierogów bez glutenu?

Zobacz nagranie z warsztatów, podczas których uczę jak wykonać najlepsze ciasto na pierogi.  Pokazuję cztery różne sposoby na ciasto i dzielę się przepisami na super farsze.

Kliknij w obrazek, by poznać szczegóły!

 

 

————————————————————-

Polub Nicponia na Facebooku i Insta, by nie przegapić nowości:

Pobierz prezent: >> Zapisz się po prezent

  • Darmowe checklisty z produktami, które są niezbędne w kuchni bez glutenu i alergenów oraz seria mailów ze wskazówkami, dzięki którym zobaczysz, że dieta bezglutenowa i bez nabiału i jajek nie jest wcale trudna!

Zapraszam do Nicponiowego sklepu, gdzie znajdziesz ebooki i kursy:

>> SKLEP

Kupując moje produkty, pomagasz w rozwoju nicponiowego bloga.

Możesz również zostać PATRONEM bloga i tak pomóc w jego rozwoju. Kliknij w zdjęcie poniżej by zobaczyć jakie bonusy Cię czekają w zamian za wsparcie. 🙂

 

Dziękuję Ci za odwiedziny bloga. Zapraszam ponownie! 🙂

Udostępnij:

Ten post ma 4 komentarzy

  1. Kinia00137

    5 stars
    Przepis bardzo dobry, Pyszne połączenie skladnikow 😀 dodalam odrobine konfitury z czerwonej cebuli na wierzch bułki.
    Pozdrawiam

  2. Zdzisław Wawrzyniak

    Wyglądają o niebo lepiej niż te, które można znaleźć w znanych fast foodach. Nie mogę się napatrzeć na tę wersję dobrze znanego mi burgera 🙂

Dodaj komentarz

Recipe Rating