Dziś zapraszam Was na prosty i przepyszny przepis. Fishburger z paluszkami rybnymi i sosem tatarskim na domowych bułeczkach.
Czasem można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa i zrobić burgera.
Odkąd wróciłam do pracy, mąż zajmuje się gotowaniem w ciągu tygodnia. Teraz więc od czasu do czasu pozwalamy sobie na takie szaleństwa. Mąż preferuje raczej burgery mięsne. Ja też takie lubię, jednak tym razem dał mi wolną rękę w burgerowych dodatkach, co mnie bardzo ucieszyło. Wybrałam wersję rybną dla odmiany i był to strzał w dziesiątkę.
Do mojego fishburgera wybrałam gotowca od firmy Frosta. Złote paluszki rybne Frosta, jak możemy przeczytać na stronie producenta, są to filety z białych ryb: morszczuk lub mintaj. Fileciki są panierowane w pszennej, chrupiącej panierce. Bez żadnych sztucznych dodatków. Mogłam więc z czystym sumieniem oszczędzić czas i zamiast sama panierować rybę, użyłam paluszków rybnych.
Fishburger z sosem tatarskim to świetny pomysł na obiad lub kolację. Jest po prostu obłędnie pyszny. Sos tatarski pasuje idealnie. Fishburger wygląda równie zjawiskowo, jak smakuje. Zobaczcie sami na te zdjęcia…ślinianki wariują!
Sprawdzony przepis na domowe bułki do hamburgerów znajdziecie w tym wpisie. Zachęcam do upieczenia ich samemu. Nie jest to takie trudne i pracochłonne, jakby się mogło wydawać.
Fishburger z paluszkami rybnymi i sosem tatarskim
Ingredients
Fishburger
- 3 domowe bułki do hamburgerów przepis*
- 1 opakowanie złotych paluszków rybnych Frosta
- 1 pomidor
- 0,5 awokado
- 3 plasterki sałaty
- garść rukoli
sos tatarski
- 200 ml majonezu
- 2 ogórki konserwowe
- 0,5 cebuli
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Instructions
Sos tatarski
- Cebulkę i ogórka kroję w bardzo drobną kostkę. Kapary siekam.
- Do miski wkładam majonez, posiekaną cebulę, ogórka i kapary. Doprawiam solą i pieprzem. Odkładam do lodówki na czas pieczenia paluszków rybnych.
Fishburger z sosem tatarskim
- Paluszki rybne układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę zgodnie z przepisem na opakowaniu - w temperaturze 230st. C przez 9 minut z termoobiegiem.
- Bułki do hamburgerów przekrawam na pół. Podpiekam na patelni grillowej.
- Na spód bułki kładę łyżkę sosu tatarskiego, na to układam sałatę, dalej upieczone paluszki rybne i ponownie sos. Dalej układam rukolę, plaster pomidora i kawałki awokado. Przykrywam górą bułki i podaję. Smacznego!
Notes
Wpis powstał we współpracy z firmą Frosta
Przepis bardzo dobry, Pyszne połączenie skladnikow 😀 dodalam odrobine konfitury z czerwonej cebuli na wierzch bułki.
Pozdrawiam
U mnie pyszne wrapy z paluszkami rybnymi 😀
Chętnie poczęstuję na wymianę 😀
http://ostra-na-slodko.pl/2018/10/30/burrito-z-paluszkami-rybnymi/
Wyglądają o niebo lepiej niż te, które można znaleźć w znanych fast foodach. Nie mogę się napatrzeć na tę wersję dobrze znanego mi burgera 🙂
Burger idealny!