Proste i szybkie w przygotowaniu dania obiadowe dla każdego! Mnóstwo pysznych propozycji na zdrowy i smaczny obiad
Zapraszam wszystkich amatorów mięcha, bo nadciągają żeberka pieczone w piwie. Żeberka pieczone bardzo lubi mój mąż i syn. Ja też od czasu do czasu nie pogardzę. Takie pieczone w pysznej marynacie, podlane piwem podczas pieczenia pięknie się prezentują i rozpływają w ustach. (więcej…)
Pierogi ruskie, to danie, za którym cała moja rodzina szaleje. Przepis, którym się z Wami podzielę, nie jest mojego autorstwa. Takie ruskie to stary przepis rodziny Nicponiów. W ten sposób robi je od lat moja teściowa, a wcześniej tak je przygotowywała babcia mojego męża. Ja pierogi kleję od niedawna, nauczona tej sztuki właśnie przez moją teściową. (więcej…)
Zapraszam Was na pyszny, prosty i szybki obiad dla całej rodziny. Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i szynką parmeńską. Danie obiadowe, które zrobisz w ciągu 20 minut. Takie szybkie obiady lubię najbardziej. (więcej…)
Kiedy zobaczyłam w sklepie czerwone pomarańcze, od razu wiedziałam, do czego je użyję. Od dawna miałam zamiar zrobić naleśniki Crepes Suzette bezglutenowe i wegańskie. Wersja z czerwonymi pomarańczami jest bardzo fotogeniczna. Czewień pomarańczy sprawia, że syrop do naleśników Crepes Suzette ma cudowny, rubinowy kolor. Zwykłe pomarańcze oczywiście też się do tego przepisu nadają. (więcej…)
Zapraszam Was dziś na przepis, który dziś pokazywałam na Insta Stories. Lazania z soczewicą czerwoną i warzywami to obiad, który dość często pojawia się na naszym stole. Nigdy nie było jednak okazji, by zrobić zdjęcie i zamieścić na blogu. Zawsze głodna rodzinka rzucała się na nią, od razu po wyjęciu z piekarnika. (więcej…)
Od dawna za mną chodziły takie kluski na parze, buchty, parowańce, pampuchy, parowce, paruchy czy nawet pyzy, bo podobno i tak są przez niektórych nazywane. Takie puszyste, mięciutkie, rozpływające się w ustach. Oczywiście kluski na parze bezglutenowe i wegańskie. (więcej…)