Wegańskie lody truskawkowe bez cukru

Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Obserwuj mnie

Dziś przepis na wegańskie lody truskawkowe w wersji bez cukru, bez mleka, śmietanki, jajek.

Przez swoją dietę nie mogę jadać lodów na mieście, a ciepło jest niemiłosiernie i jak tu się powstrzymać?  Na szczęście są banany, które w diecie bezmlecznej i bezcukrowej mają przeróżne zastosowanie. Ich dodatek do zmiksowanych, mrożonych truskawek sprawia, że powstałe z tego połączenia lody są kremowe, pyszne i słodkie! Wegańskie lody truskawkowe możecie wykonać po sezonie na truskawki z mrożonych owoców i też będzie pysznie 🙂

Wegańskie lody truskawkowe

Składniki:

  • 1 bardzo dojrzały banan
  • pół kg truskawek

Wykonanie:

Banana pokroić na mniejsze kawałki i zamrozić razem z truskawkami. Po minimum 2 godzinach owoce wyjąć i pozostawić chwilę, aby odtajały. Jeśli tego nie robimy nasz blender może się obrazić 🙂 Zblendować i podawać od razu.

 

 

Zapisz

Zapisz

(Visited 48 times, 1 visits today)
Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Obserwuj mnie

1 Komentarz do

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *