Wegańskie lody truskawkowe bez cukru

Dziś przepis na wegańskie lody truskawkowe w wersji bez cukru, bez mleka, śmietanki, jajek.

Przez swoją dietę nie mogę jadać lodów na mieście, a ciepło jest niemiłosiernie i jak tu się powstrzymać?  Na szczęście są banany, które w diecie bezmlecznej i bezcukrowej mają przeróżne zastosowanie. Ich dodatek do zmiksowanych, mrożonych truskawek sprawia, że powstałe z tego połączenia lody są kremowe, pyszne i słodkie! Wegańskie lody truskawkowe możecie wykonać po sezonie na truskawki z mrożonych owoców i też będzie pysznie 🙂

Wegańskie lody truskawkowe

Składniki:

  • 1 bardzo dojrzały banan
  • pół kg truskawek

Wykonanie:

Banana pokroić na mniejsze kawałki i zamrozić razem z truskawkami. Po minimum 2 godzinach owoce wyjąć i pozostawić chwilę, aby odtajały. Jeśli tego nie robimy nasz blender może się obrazić 🙂 Zblendować i podawać od razu.

 

 

Zapisz

Zapisz

(Visited 1 032 times, 1 visits today)

Sprawdź co jeszcze Nicpoń serwuje w menu:

Nie czujesz się najlepiej w robieniu pierogów bez glutenu?

Zobacz nagranie z warsztatów, podczas których uczę jak wykonać najlepsze ciasto na pierogi.  Pokazuję cztery różne sposoby na ciasto i dzielę się przepisami na super farsze.

Kliknij w obrazek, by poznać szczegóły!

 

 

————————————————————-

Polub Nicponia na Facebooku i Insta, by nie przegapić nowości:

Pobierz prezent: >> Zapisz się po prezent

  • Darmowe checklisty z produktami, które są niezbędne w kuchni bez glutenu i alergenów oraz seria mailów ze wskazówkami, dzięki którym zobaczysz, że dieta bezglutenowa i bez nabiału i jajek nie jest wcale trudna!

Zapraszam do Nicponiowego sklepu, gdzie znajdziesz ebooki i kursy:

>> SKLEP

Kupując moje produkty, pomagasz w rozwoju nicponiowego bloga.

Możesz również zostać PATRONEM bloga i tak pomóc w jego rozwoju. Kliknij w zdjęcie poniżej by zobaczyć jakie bonusy Cię czekają w zamian za wsparcie. 🙂

 

Dziękuję Ci za odwiedziny bloga. Zapraszam ponownie! 🙂

Udostępnij:

3 Odpowiedzi do “Wegańskie lody truskawkowe bez cukru”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *