Roladki z wędzoną Goudą i żurawiną

Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię wędzone sery. Zrobiłam ostatnio pyszne roladki z plastrów sera wędzonego z żurawiną, rukolą, kindziukiem i czerwoną cebulką. Całość smakowała doskonale. Tak nam smakowały, że zjedliśmy je wszystkie na kolację. Na pewno przy następnej okazji podam te roladki podczas rodzinnego przyjęcia. Myślę, że goście będą zaskoczeni.

Roladki z wędzonego sera żółtego z żurawiną

Do przygotowania roladek użyłam sera Gouda wędzona od firmy Hochland. Plasterki są bardzo elastyczne i idealnie nadają się do zawijania. Smakują naprawdę wyśmienicie. Sery Hochland produkowane są z polskiego mleka, nie zawierają konserwantów i laktozy, więc jeśli możecie jeść nabiał bez laktozy, polecam Wam ten przepis. Z użyciem sera firmy Hochland robiłam już inną przekąskę. Tam użyłam nowości od firmy – sera Burger&Toast. Przepis na drożdżowe pierożki z serem i szynką znajdziecie tutaj

Roladki z plastrów sera żółtego to prosta przekąska, z którą poradzi sobie każdy. Na stole prezentują się pięknie i robią ogromne wrażenie zarówno wizualne, jak i smakowe. Zachęcam do wypróbowania i podzielenia się opinią w komentarzu.

Roladki z plastrów sera Gouda wędzona

Roladki z wędzonego sera żółtego z żurawiną

Kategoria: Dania bezglutenowe, Śniadania i kolacje
Keyword: roladki serowe
Autor: Karolina Nicpoń
Porcje 8 roladek
Przygotowanie 20 min.
Łącznie 20 min.
Drukuj Zapisz

Składniki

  • 1 opakowanie sera Gouda wędzona od Hochland
  • 8 plastrów szynki długo dojrzewającej ja użyłam kindziuka
  • 8 łyżeczek konfitury żurawinowej
  • 1 garść rukoli
  • 1 czerwona cebula
  • 1 mały pęczek szczypiorku

Wykonanie

  • Każdy plaster sera Gouda wędzona od Hochland rozkładam na desce. Smaruję łyżeczką konfitury żurawinowej i kładę plaster wędliny. Na to nakładam kilka listków rukoli i piórka czerwonej cebuli.
    roladki z sera żółtego
  • Każdą roladkę zawijam i związuję delikatnie szczypiorkiem. Smacznego!
    roladki z sera żółtego
Przepis wypróbowany?Pochwal się zdjęciem i oznacz @nicponwkuchni lub #nicponwkuchni bym mogła je zobaczyć!!

Roladki z plastrów sera Gouda wędzona od Hochland

Wpis powstał we współpracy z marką Hochland.

(Visited 1 100 times, 1 visits today)

Zaczekaj!

Jeśli podobał Ci się ten wpis to duża szansa, że kolejne również Cię zainteresują. Obserwuj te profile, by nie przegapić nowości:

Zostań Patronem bloga i pomóż w jego rozwoju. Kliknij w zdjęcie i poznaj szczegóły:

Zapraszam Cię również do mojej grupy na Facebooku, gdzie otrzymasz wsparcie w przygotowywaniu dań i wypieków bez alergenów.

Warto również zapisać się do mojego newslettera, m.in. by otrzymać prezent:

Checklisty z produktami, które są niezbędne w kuchni bez glutenu i alergenów oraz moje wskazówki, dzięki którym zobaczysz, że dieta bezglutenowa i bez nabiału i jajek nie jest wcale trudna!

Kupując moje produkty, pomagasz w rozwoju nicponiowego bloga. Znajdziesz tam moje najlepsze zdjęcia w formie wydruków do powieszenia na ścianie np w kuchni, jadalni czy w restauracji i ebook zdrowe Śniadania bez glutenu, mleka, jajek i białego cukru.

 

Dziękuję Ci za odwiedziny bloga. Zapraszam ponownie! 🙂

Udostępnij:

2 Odpowiedzi do “Roladki z wędzoną Goudą i żurawiną”

  1. Przepyszna przystawka, jako pierwsza zniknęła ze stołu. Goście zachwyceni pomysłem. Nie dosc ze pyszne to szybkie w przygotowaniu. Użyłam sera wędzonego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *