Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię wędzone sery. Zrobiłam ostatnio pyszne roladki z plastrów sera wędzonego z żurawiną, rukolą, kindziukiem i czerwoną cebulką. Całość smakowała doskonale. Tak nam smakowały, że zjedliśmy je wszystkie na kolację. Na pewno przy następnej okazji podam te roladki podczas rodzinnego przyjęcia. Myślę, że goście będą zaskoczeni.
Do przygotowania roladek użyłam sera Gouda wędzona od firmy Hochland. Plasterki są bardzo elastyczne i idealnie nadają się do zawijania. Smakują naprawdę wyśmienicie. Sery Hochland produkowane są z polskiego mleka, nie zawierają konserwantów i laktozy, więc jeśli możecie jeść nabiał bez laktozy, polecam Wam ten przepis. Z użyciem sera firmy Hochland robiłam już inną przekąskę. Tam użyłam nowości od firmy – sera Burger&Toast. Przepis na drożdżowe pierożki z serem i szynką znajdziecie tutaj
Roladki z plastrów sera żółtego to prosta przekąska, z którą poradzi sobie każdy. Na stole prezentują się pięknie i robią ogromne wrażenie zarówno wizualne, jak i smakowe. Zachęcam do wypróbowania i podzielenia się opinią w komentarzu.
Roladki z wędzonego sera żółtego z żurawiną
Składniki
- 1 opakowanie sera Gouda wędzona od Hochland
- 8 plastrów szynki długo dojrzewającej ja użyłam kindziuka
- 8 łyżeczek konfitury żurawinowej
- 1 garść rukoli
- 1 czerwona cebula
- 1 mały pęczek szczypiorku
Wykonanie
- Każdy plaster sera Gouda wędzona od Hochland rozkładam na desce. Smaruję łyżeczką konfitury żurawinowej i kładę plaster wędliny. Na to nakładam kilka listków rukoli i piórka czerwonej cebuli.
- Każdą roladkę zawijam i związuję delikatnie szczypiorkiem. Smacznego!
Wpis powstał we współpracy z marką Hochland.
Przepyszna przystawka, jako pierwsza zniknęła ze stołu. Goście zachwyceni pomysłem. Nie dosc ze pyszne to szybkie w przygotowaniu. Użyłam sera wędzonego.
Super! Strasznie się cieszę! Takie komentarze dodają skrzydeł 🙂 Bardzo dziękuję 🙂