fbpx

Mus z awokado na słodko

Mus z awokado na słodko

Awokado, to nie tylko zdrowy i smaczny, ale też bardzo wszechstronny owoc. Bogaty w jednonienasycone tłuszcze, witaminy i przeciwutleniacze. W mojej kuchni pojawia się bardzo często, jednak zazwyczaj w formie wytrawnej. Dodawane do zupy brokułowej, w formie guacamole z papryką, pasty na kanapki z czosnkiem i sokiem z limonki. Czytaj dalej

Wegańska rolada szpinakowa bez glutenu

Wegańska rolada szpinakowaNad tym przepisem spędziłam mnóstwo czasu. Prób było chyba ze cztery. Pierwsza wegańska rolada szpinakowa została przerobiona na pastę do kanapek. Kolejne nie chciały się odkleić od papieru do pieczenia i rozpadały się podczas zwijania, aż w końcu udało mi się uzyskać efekt, z którego jestem zadowolona i nie mogłam się doczekać, kiedy się nim z Wami podzielę. Czytaj dalej

Bezglutenowa wegańska babka piaskowa

Bezglutenowa wegańska babka piaskowaMam dla Was nowy przepis na babkę. Na blogu jest już przepis na babkę z aquafaby i mąki ziemniaczanej. Kilka osób pisało do mnie, że smak skrobi w poprzedniej babce był dla nich zbyt intensywny. Postanowiłam spróbować ponownie i stworzyłam przepis na babkę, która jest prostsza i bardziej przypomina tradycyjną babkę piaskową. Powstała więc bezglutenowa wegańska babka piaskowa.  Czytaj dalej

Szpinakowy wegański omlet z ciecierzycy z pastą z awokado

Szpinakowy wegański omlet z ciecierzycyTen przepis na szpinakowy wegański omlet z ciecierzycy miał się nie pojawić na blogu. Chciałam go umieścić w e-booku, nad którym pracuję ze śniadaniami bez glutenu i nabiału. Plany są jednak po to, by je zmieniać, a zdjęcie omleta na moim Instagramie wywołało duże poruszenie, w związku z tym postanowiłam przepisem podzielić się ze wszystkimi Czytelnikami bloga. Czytaj dalej