Ostatnio pokazałam Wam przepis na bezglutenowe naleśniki. Dziś chciałam podać przepis z ich wykorzystaniem. Naleśniki z farszem z mielonego mięsa z sosem czosnkowym. Kiedyś takie danie lądowało na naszym stole bardzo często.
Zapraszam do próbowania przepisu na karczek pieczony. My najbardziej lubimy przygotowany w taki sposób, czyli karczek pieczony w plastrach. Mięso jest mięciutkie, rozpływa się w ustach dosłownie, a przyprawy otaczają mięso z każdej strony, dzięki temu danie jest bardzo smaczne.
Czy można zrobić naleśniki bez glutenu, mleka i w dodatku bez jajek? A no można! Ale czy będą smaczne jak te mączno-jajeczno-mleczne? Będą! Naleśniki bezglutenowe z poniższego przepisu są bardzo smaczne, elastyczne, nie kleją się do patelni, zupełnie jak ich tradycyjne odpowiedniki. (więcej…)
Jesień w pełni! W tę pogodę najchętniej jadłabym rozgrzewające, angażujące mało czasu dania. Najlepiej, aby były też bardzo pożywne i do tego aromatyczne. Takim daniem jest na przykład kaszotto z dynią i indykiem. (więcej…)
Dziś przepis może niezbyt fit, ale za to bardzo zdrowy i pożywny. Grochówka na wędzonych żeberkach to zupa, która jest bardzo sycąca i dosyć kaloryczna, ale na pewno nie będzie po niej potrzebne drugie danie 🙂 (więcej…)
Sałatka z rukoli buraków i sera koziego to jedna z moich ulubionych.
Do smaku rukoli musiałam się przekonać…nie była to miłość od pierwszego skosztowania. Jednak teraz nie wyobrażam sobie kulinarnego świata bez tej rośliny 🙂 (więcej…)