fbpx
Naleśniki bezglutenowe na mleku roślinnym

Naleśniki bezglutenowe na mleku roślinnym

Czy można zrobić naleśniki bez glutenu, mleka i w dodatku bez jajek? A no można! Ale czy będą smaczne jak te mączno-jajeczno-mleczne? Będą! Naleśniki bezglutenowe z poniższego przepisu są bardzo smaczne, elastyczne, nie kleją się do patelni, zupełnie jak ich tradycyjne odpowiedniki. Czytaj dalej

Zupa z dyni i papryki z azjatycką nutą

Zupa z dyni i papryki z azjatycką nutą

Lato dobiegło końca, dziś pierwszy dzień jesieni. Mimo że jest to moja najmniej ulubiona pora roku, pewnie większości z Was też, to ma ona swój urok… naprawdę 🙂 A humor może poprawić pyszna zupa z dyni. Czytaj dalej

Wegańskie brownie z jeżynami

Wegańskie brownie z jeżynami na mące orkiszowej

Dziś przedstawiam przepis na wegańskie brownie z jeżynami. Równie dobrze smakowałoby z malinami, porzeczkami, lub innymi w miarę kwaśnymi owocami. Można użyć mrożonych owoców, ja użyłam świeżych jeżyn, które bardzo, ale to bardzo lubię 🙂 Czytaj dalej

Zupa krem z pomidorów

Krem z pomidorów

W moim domu rodzinnym zawsze robiło się zupę pomidorową z przecieru pomidorowego. Była to moja ulubiona zupa w dzieciństwie. Nadal ją lubię, moje dzieci także. Jednak latem,  kiedy pomidory są takie smaczne i pachnące, nie sposób się oprzeć pokusie ugotowania gęstej i pysznej zupy krem z pomidorów, świeżych pomidorów. 😉 Czytaj dalej