Kulinarna Podróż po północno-wschodnich regionach Włoch
Kulinarna podróż po północno-wschodnich regionach Włoch Podróż do Włoch to nie tylko okazja do podziwiania wspaniałych zabytków, malowniczych krajobrazów i…
Kulinarna podróż po północno-wschodnich regionach Włoch Podróż do Włoch to nie tylko okazja do podziwiania wspaniałych zabytków, malowniczych krajobrazów i…
Dziś chcę Wam pokazać przepis na cudowne, odwracane ciasto z pomarańczami. Odwracane, bo pomarańcze układa się na dno formy, a po upieczeniu odwraca ciasto do góry dnem. Dzięki temu plasterki pomarańczy tworzą piękną ozdobę gotowego wypieku. Pozostają miękkie i soczyste.
Nadszedł czas na kolejny tłusteoczwartowy przepis: pieczone pączki wegańskie. Zawsze byłam sceptycznie nastawiona do pieczenia pączków, aż do teraz. Uważałam, że tylko smażone zasługują na nazwanie pączkami. Kiedy spróbowałam tych, miękkich i delikatnych cudowności, zakochałam się!
Karnawał trwa w najlepsze. Na blogu jest już cała gamą przepisów na bezglutenowe i nie bezglutenowe, wegańskie i nie wegańskie pączki – o tu, możesz zobaczyć je wszystkie: PRZEPISY NA TŁUSTY CZWARTEK. Prosiliście mnie jednak o przepis na bezglutenowe pączki pieczone wegańskie i takie właśnie dla Was stworzyłam. Zapraszam do przygotowania! (więcej…)
Mam ostatnio fazę na czerwone pomarańcze. Zawsze w sezonie kupuję ich sporą ilość i dodaję do wielu dań, robię soki i zajadam tak po prostu.. Oczywiście nie mogę się powstrzymać by tych piękności nie sfotografować. Tym razem przygotowałam na ich bazie drinka. Wódka Sour z sokiem z czerwonych pomarańczy. Pyszny Pink Drink na walentynki!
Pyszne, miękkie, dyniowe racuchy bezglutenowe i wegańskie to idealny pomysł na pyszne śniadanie dla alergika. (więcej…)