Babeczki z kolorowym lukrem

  • Post category:Przepisy
  • Reading time:3 mins read

Pyszne babeczki to zawsze dobry pomysł na słodki poczęstunek. A babeczki z kolorowym lukrem umilą każdą dziecięcą uroczystość!

Babeczki z kolorowym lukrem. Na przyjęcie urodzinowe

Babeczki z kolorowym lukrem

Uwielbiam piec wszelkiego rodzaju babeczki i muffinki, ponieważ są łatwe w przygotowaniu. Dodatkowo pieką się szybko i są gotowe do podania w mgnieniu oka. W tym wpisie dzielę się moim sprawdzonym przepisem na babeczki z kolorowym lukrem. Sprawdzonym przeze mnie, ale i przez moje dzieci. Od jakiegoś czasu specjalistką w pieczeniu muffinek jest moja 9 letnia córka. Zawsze wychodzą, są przepyszne. Oczywiście z obfitą warstwą kolorowego lukru. Kuchnia po jej wizycie wygląda jak pobojowisko, ale to nic! I tak uwielbiam kiedy dzieciaki pomagają w kuchni.

A jak to u Ciebie wygląda? Dzieciaki rządzą w kuchni? Warto zachęcić je do tego. Takie babeczki z kolorowym lukrem są idealne do rozpoczęcia kulinarnej przygody!

Na moim blogu znajdziesz również przepis na Obłędnie czekoladowe babeczki. 

A jeżeli masz ochotę na wytrawną wersję babeczek, to polecam Wytrawne babeczki z cukinią bezglutenowe i wegańskie. Przepis na te wytrawne babeczki pochodzi z mojego E-booka z przepisami na śniadania (wszystkie przepisy bez mleka, jajek, glutenu i białego cukru)więc jeśli brakuje Ci pomysłów na niebanalne pomysły na drugie śniadania do szkoły, przedszkola czy pracy, to polecam sięgnąć po ten e-book.

Babeczki z kolorowym lukrem

Uwielbiam piec wszelkiego rodzaju babeczki i muffinki, ponieważ są łatwe w przygotowaniu.
Kategoria: Desery
Kuchnia: American, Kuchnia polska
Keyword: ciasteczka, Święta, Walentynki
Calories:
Autor: Karolina Nicpoń
Porcje 12 sztuk
Drukuj Zapisz

Składniki

  • 300 g mąki pszennej
  • 80 g oleju
  • 1 szt. jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 60 g cukru
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 łyżka gorącej wody
  • 1 szt. barwnik spożywczy
  • 1 szt. kolorowa posypka

Wykonanie

  • Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wsyp do miski.
  • Dodaj jajko, olej i mleko. Wymieszaj do połączenia składników
  • Ciasto wlej do foremek na muffinki.
  • Wstaw do nagrzanego do 180 st. C. piekarnika i piecz 30 minut.
  • Cukier puder wsyp do miseczki.
  • Dodaj gorącą wodę i kropelkę barwnika spożywczego w dowolnym kolorze.
  • Wymieszaj, aby powstał gęsty lukier. W razie potrzeby dodaj więcej cukru lub wody.
  • Wystudzone babeczki udekoruj lukrem i cukrową posypką.
Podoba się przepis?Jeśli go wypróbujesz, oznacz mój profil na Instagramie @nicpon_w_kuchni lub #nicponwkuchni bym mogła podziwiać Twoje wykonanie i udostępnić u siebie!
(Visited 18 times, 1 visits today)

Sprawdź co jeszcze Nicpoń serwuje w menu:

Nie czujesz się najlepiej w robieniu pierogów bez glutenu?

Zobacz nagranie z warsztatów, podczas których uczę jak wykonać najlepsze ciasto na pierogi.  Pokazuję cztery różne sposoby na ciasto i dzielę się przepisami na super farsze.

Kliknij w obrazek, by poznać szczegóły!

 

 

————————————————————-

Polub Nicponia na Facebooku i Insta, by nie przegapić nowości:

Pobierz prezent: >> Zapisz się po prezent

  • Darmowe checklisty z produktami, które są niezbędne w kuchni bez glutenu i alergenów oraz seria mailów ze wskazówkami, dzięki którym zobaczysz, że dieta bezglutenowa i bez nabiału i jajek nie jest wcale trudna!

Zapraszam do Nicponiowego sklepu, gdzie znajdziesz ebooki i kursy:

>> SKLEP

Kupując moje produkty, pomagasz w rozwoju nicponiowego bloga.

Możesz również zostać PATRONEM bloga i tak pomóc w jego rozwoju. Kliknij w zdjęcie poniżej by zobaczyć jakie bonusy Cię czekają w zamian za wsparcie. 🙂

 

Dziękuję Ci za odwiedziny bloga. Zapraszam ponownie! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Recipe Rating