Kawa frappe migdałowo – waniliowa
Ostatnie upalne dni dały mi się we znaki. Życie ratuje mi jedynie kawa mrożona. Mogłabym się żywić tylko taką kawą. Najlepsza, najprostsza i najpyszniejsza kawa frappe migdałowo ‒ waniliowa. (więcej…)
Ostatnie upalne dni dały mi się we znaki. Życie ratuje mi jedynie kawa mrożona. Mogłabym się żywić tylko taką kawą. Najlepsza, najprostsza i najpyszniejsza kawa frappe migdałowo ‒ waniliowa. (więcej…)
Nie wiem jak Wy, ale ja mam swoje ulubione surówki do obiadu i robię w kółko te same. Ostatnio zaciekawiła mnie jednak surówka z brokuła na blogu Joanny z Thermomania.com.pl i postanowiłam ją wypróbować. (więcej…)
W lodówce pozostało mi kilka łodyg rabarbaru, które już lekko zwiędły. Pomyślałam, że wykorzystam je do jakiegoś ciasta. Chciałam zrobić proste ciasto bezglutenowe i wegańskie. Ciasto z rabarbarem, które będzie można przygotować szybko, z prostych składników. Z takich, jakie większość osób na wegańskiej czy bezglutenowej diecie ma w swoich domach. (więcej…)
Wiele osób, zarówno zaczynających swoją przygodę z gotowaniem, jak i szukających urozmaicenia, korzysta z gotowych przepisów kucharskich. Prawie każda gospodyni posiada także swoje sprawdzone receptury, do których chętnie wraca. Brak uporządkowania i zebrania w jedną całość rozrzuconych po szafkach notatek, zawierających proporcje składników i kolejność ich przygotowania, wprowadza chaos i utrudnia korzystanie z tych wskazówek. (więcej…)
Przy okazji poprzedniego przepisu na stek z konfiturą z rabarbaru wspomniałam, że jeszcze mam jeden super przepis na rabarbar w wersji wytrawnej. Przedstawiam więc sos BBQ z rabarbaru. Idealny sos do grilla. (więcej…)
Z nadzieją, że pogoda w końcu się poprawi, zapraszam Was dziś na kawę na zimno. Karmelowa kawa Inka polana pysznym, domowym, solonym karmelem. Przepis jest bardzo prosty. (więcej…)