Go Back
Drukuj
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Wydrukuj przepis
Nocna owsianka na mleku kokosowym z dynią
Czas przygotowania
10
min.
mins
Czas całkowity
10
min.
mins
Kategoria:
Dania bezglutenowe, Śniadania i kolacje, Wegańskie
Porcje:
2
osoby
Calories:
Autor:
Karolina Nicpoń
Składniki
1
szklanka
płatków owsianych górskich
1
szklanka
mleka kokosowego
lub innego ulubionego roślinnego
1/2
szklanki
pure z dyni
uprzednio upieczonej i zmiksowanej na pure
2
łyżki
dowolnego słodzidła: miodu, syropu klonowego lub z agawy
1
łyżka
nasion chia
1
łyżeczka
ekstraktu waniliowego
1/2
łyżeczki
przyprawy do pierników
lub wymieszanych przypraw: cynamonu, goździków, gałki muszkatołowej
szczypta
soli
garść
ulubionych orzechów
Wykonanie
Wszystkie składniki oprócz orzechów mieszam ze sobą. Wstawiam do lodówki na noc, a rano posypuję orzechami i zajadam! Takie to proste :)