Go Back
Drukuj
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Wydrukuj przepis
Bezglutenowe ciasteczka owsiane wegańskie
Pyszne ciasteczka owsiane z masłem orzechowym
Czas przygotowania
5
min.
mins
Czas pieczenia
12
min.
mins
Porcje:
12
sztuk
Calories:
Autor:
Karolina Nicpoń
Składniki
1
dojrzały banan
⅔
szklanki
płatków owsianych bezglutenowych
½
szklanki
mąki ryżowej
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
¼
szklanki
mleka roślinnego
1
łyżka
sezamu
opcjonalnie
1
łyżka
masła orzechowego
1
łyżka
syropu z agawy
1
szczypta
soli
Wykonanie
Banan rozgniatamy widelcem na mus
Dodajemy masło orzechowe, mleko roślinne, syrop z agawy, płatki, sezam, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia składników.
Nakładamy masę łyżką lub gałkownicą na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C i pieczemy ok 12 minut.
Studzimy na kratce. Smacznego!