Wszystkie składniki na ciasto kruche wkładam do malaksera i ucieram aż się połączy i zacznie formować kulę ciasta.
Ciasto owijam folią spożywczą i wkładam do lodówki na ok. 30 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkowuję na kształt o 2 cm większy niż forma.
Wysmarowaną masłem formę wykładam ciastem i dociskam do dna i brzegów. Nakłuwam dno widelcem.
Wstawiam ciasto do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę ok 15 minut.
W tym czasie przygotowuję mus malinowy.
Do garnuszka wkładam maliny, odrobionę wody na dno, cukier i gotuję aż zaczną się rozpadać.
Następnie miksuję krótko i przecieram przez sitko by pozbyć się pesteczek.
W 2 łyżkach wody rozpuszczam skrobię dodaję do musu malinowego. Ponownie wstawiam na gaz i gotuję minutę aż całość zgęstnieje. Odstawiam do wystudzenia.
Krem matcha: Z mleka kokosowego wyjmuję tylko gęstą, sztywną część. Ubijam chwilę, aż nabierze lekkości i puszystości. Dodaję cukier i matchę, miksując dalej aż do połączenia składników.
Na upieczony i wystudzony spód wykładam mus malinowy, pozostawiając odrobinę do dekoracji (ok 3 łyżki)
Na górę delikatnie rozprowadzam krem matcha.
Strzykawką lub pipetką robię na kremie matcha małe owalne kleksy musu jeden pod drugim. (jeśli twoja forma jest okrągła, ułóż je na kształt spirali od wewnątrz do zewnątrz. Drewnian patyczek wbijam w krem i łaczę kleksy musu tworząc z nich serduszka.
Schładzam w lodówce przed podaniem.
Notes
Uwaga:Jeśli nie możesz używać kokosa, zrób krem budyniowy (1/2 porcji) z tego orzechowca i dodaj do niego matchę.