Kategoria: Dania bezglutenowe, Dania główne, Śniadania i kolacje, Wegańskie
Porcje: 1słoiczek ok 250g
Calories:
Autor: Karolina Nicpoń
Składniki
100gliści szpinaku
2-3ząbkiczosnku
0,5szklankiorzechów włoskichlub innych ulubionych
2-3łyżkisoku z cytryny
0,5łyżeczkisoli
0,25szklankioliwy
0,5szklankiparmezanu, lub w wersji wegańskiej 2-3 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnychmożna użyć innego twardego sera np. grana padano
Wykonanie
Wszystkie składniki oprócz oliwy wsypuję do malaksera. Miksuję na najwyższych obrotach. Miksując dalej wlewam oliwę, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Podaję do makaronu, grzanek, chlebka ziołowego itp
Smacznego!