Go Back
Drukuj
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Wydrukuj przepis
Prosta pasta z makreli wędzonej z ogórkiem i cebulką
Czas przygotowania
40
min.
mins
Czas całkowity
40
min.
mins
Kategoria:
Śniadania i kolacje
Kuchnia:
Kuchnia polska
Porcje:
4
osoby
Calories:
Autor:
Karolina Nicpoń
Składniki
2
makrele wędzone
1
mała
cebula
lub pół dużej
2
średnie
ogórki kiszone
1
łyżeczka
musztardy
1-2
łyżki
bezjajecznego majonezu*
lub jajecznego jeśli dozwolony
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Makrele dokładnie obieram z ości (to jest część, której nie lubię ;) ) i przekładam samo mięso do miski
Cebulę i ogórki kroję w drobniutką kosteczkę.
Do makreli dodaję cebulę i ogórki, majonez oraz musztardę i mieszam. W razie konieczności dodaję więcej majonezu. Doprawiam solą i pieprzem.
Całość można zmiksować na gładką pastę jeśli taką lubisz. Wtedy można zupełnie pominąć dodatek majonezu :)
Notes
*majonez bezjajeczny z przepisu na
wegański majonez z aquafaby.