Mięso myję, osuszam papierowym recznikiem i dziele na części po ok 1, 2 żebra.
Do miski wlewam sos sojowy, dodaje sól i mieszam. Dolewam olej, musztardę, miód i resztę przypraw oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszam trzepaczką. W marynacie obtaczam kawałki mięsa i wcieram chwilę.
Przykrywam folią i wkładam do lodówki na całą noc (minimum 3 godziny).
Do brytfanki wkładam kawałki mięsa. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180st.C na ok 30 minut. W tym czasie kilka razy obracam żeberka na drugą stronę i smaruję pozostałą w misce marynatą.
Po tym czasie do brytfanki wlewam piwo (250ml), przykrywam pokrywką i piekę ok 2 godziny do czasu aż mięso będzie miękkie i będzie łatwo odchodzić od kości. Jeśli płyn w brytfance wyparuje za szybko, dolewam więcej piwa.
Pod koniec pieczenia odkryć na kilka minut, by mięso się bardziej przyrumieniło.