Kategoria: Dania bezglutenowe, Dania główne, Main Dish, Wegańskie, Wegetariańskie
Kuchnia: indyjska
Porcje: 2osoby
Calories:
Autor: Karolina Nicpoń
Składniki
1puszkaciecierzycy
1puszkapomidorów
1cebula
1łyżeczkacurry w proszku
1łyżkamleka kokosowegoz puszki
1/4łyżeczkicukru
sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Cebulę kroję w kosteczkę. Podsmażam na łyżce oliwy. Dodaję curry i smażę chwilę na patelni z cebulą
Zalewam pomidorami z puszki i dodaję cukier. Następnie wsypuję ciecierzycę i gotuję na wolnym ogniu ok 15 minut. Doprawiam ewentualnie solą, pieprzem. Można dodać ostrą paprykę jeśli lubicie bardziej pikantny smak.
Gotowe danie podaję z ryżem i posypuję zieloną pietruszka lub kolendrą