Mini tortille ze śledziem z brzoskwinią i żurawiną, rukolą i awokado
Czas przygotowania20 min.mins
Czas całkowity20 min.mins
Kategoria: Lunch, Śniadania i kolacje
Keyword: Awokado
Porcje: 4osoby
Calories:
Autor: Karolina Nicpoń
Składniki
4placki tortilli
1opakowanieŚledzika na okrągło z brzoskwinią i żurawiną SEKO 200g
1 opakowanierukoli
1czerwonacebula
1 dojrzaleawokado
1ząbekczosnku
2łyżkisoku z cytryny
1/4łyżeczkisoli
Wykonanie
Przygotowuję sos z awokado: miąższ awokado rozgniatam dokładnie widelcem. Dodaję sól, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszam.
Na placki tortilli rozsmarowuję po łyżce sosu z awokado, układam rukolę, śledziki wraz z kawalkami brzoskwiń i żurawiny oraz pokrojoną w piórka cebulę.
Zawijam dość ciasno. Owijam tortille folią spożywczą i wstawiam do lodówki na ok 30 minut. Po tym czasie wyjmuję i kroję na mniejsze kawałki.
Można również tortille zawinąć tradycyjnie i zjeść od razu.
Smacznego!