fbpx

Mus z awokado na słodko

Mus z awokado na słodko

Awokado, to nie tylko zdrowy i smaczny, ale też bardzo wszechstronny owoc. Bogaty w jednonienasycone tłuszcze, witaminy i przeciwutleniacze. W mojej kuchni pojawia się bardzo często, jednak zazwyczaj w formie wytrawnej. Dodawane do zupy brokułowej, w formie guacamole z papryką, pasty na kanapki z czosnkiem i sokiem z limonki. Czytaj dalej

Wegańska rolada szpinakowa bez glutenu

Wegańska rolada szpinakowaNad tym przepisem spędziłam mnóstwo czasu. Prób było chyba ze cztery. Pierwsza wegańska rolada szpinakowa została przerobiona na pastę do kanapek. Kolejne nie chciały się odkleić od papieru do pieczenia i rozpadały się podczas zwijania, aż w końcu udało mi się uzyskać efekt, z którego jestem zadowolona i nie mogłam się doczekać, kiedy się nim z Wami podzielę. Czytaj dalej

Wegański Dutch baby pieczony naleśnik

Wegański dutch baby pieczony naleśnikZamarzył mi się prawdziwy Dutch baby, czyli pieczony naleśnik. Oryginalny przepis na Dutch baby opiera się głównie na jajkach, ja chciałam zrobić taki mój, wegański Dutch baby. Myślę, że mi się udało. Nie wiem, czy zdjęcia to obrazują, ale wyszedł przepyszny, puszysty, mięciutki. Z borówkami i truskawkami smakował obłędnie, więc postanowiłam z Wami podzielić się tym przepisem.  Czytaj dalej

Muffinki marchewkowe bezglutenowe i wegańskie

Muffinki marchewkowe bezglutenowe i wegańskieKto nie lubi muffinek? Przygotowanie zajmuje chwilę, w piekarniku wystarczy im 12 minut i szybko stygną poza tym zawsze się udają i nie wymagają użycia miksera! Chyba nie potrzeba więcej argumentów? 😉 Dziś zapraszam Was na wersję marchewkową muffinek. Takie muffinki marchewkowe smakują cudownie, są puszyste i mięciutkie. Uwielbiane przez dzieciaków i nie tylko 🙂 Czytaj dalej

Najlepsze pączki bezglutenowe i wegańskie

najlepsze pączki bezglutenowe i wegańskieTo jest przepis, na który wielu z Was czekało. Jeśli śledzisz mnie na Instagramie czy Facebooku to wiesz, że pierwsza próba nie była udana. Pączki bezglutenowe i wegańskie nie wyszły tak, jak chciałam. Nie wyrosły, nasiąknęły tłuszczem podczas smażenia, ale się nie poddałam. Następnego dnia lekko zmodyfikowałam przepis i uzyskałam najlepsze pączki bezglutenowe i wegańskie, jakie kiedykolwiek jadłam i jakie kiedykolwiek zrobiłam. Czytaj dalej