Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Wydruk przepisu
Wegańskie kokosanki z aquafaby
Kokosanki bez białka jajka, bezglutenowe
Wegańskie kokosanki z aquafaby
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 15 minut
Porcje
sztuk
Składniki
  • 4 łyżki Aquafaba zredukowanej i zimnej (patrz opis powyżej)
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 180-200 g wiórków kokosowych
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 15 minut
Porcje
sztuk
Składniki
  • 4 łyżki Aquafaba zredukowanej i zimnej (patrz opis powyżej)
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 180-200 g wiórków kokosowych
Wegańskie kokosanki z aquafaby
Sposób przygotowania
  1. Piekarnik rozgrzać do 160ºC
  2. Aquafabę ubić w misce na sztywną pianę. Dodawać bardzo powoli cukier ubijając dalej.
  3. Wsypać wiórki kokosa i wymieszać łyżką
  4. Z masy formować małe kulki wielkości orzechów włoskich. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160ºC i piec ok 15 minut do lekkiego zarumienienia. Przechowywać po wystudzeniu w szczelnym pojemniku. Smacznego!
(Visited 10 387 times, 1 visits today)
Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest