Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Obserwuj mnie
Wydruk przepisu
Orkiszowe wegańskie muffinki z rodzynkami
orkiszowe wegańskie muffinki z rodzynkami
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania pieczenia 25 minut
Porcje
muffinek
Składniki
  • 2,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 szklanka cukru lub 3/4 szklanki ksylitolu
  • 1 łyżka cukru waniliowego lub ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1 i 1/4 szklanki mleka roślinnego
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1/3 szklanki oleju roślinnego
  • 2 łyżki rodzynek
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania pieczenia 25 minut
Porcje
muffinek
Składniki
  • 2,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 szklanka cukru lub 3/4 szklanki ksylitolu
  • 1 łyżka cukru waniliowego lub ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1 i 1/4 szklanki mleka roślinnego
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1/3 szklanki oleju roślinnego
  • 2 łyżki rodzynek
orkiszowe wegańskie muffinki z rodzynkami
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzewam piekarnik do 180st. C
  2. Suche składniki, czyli mąkę, wiórki kokosowe, cukier, cukier waniliowy, sodę i sól wsypuję do miski. Mieszam.
  3. W drugiej misce mieszam mleko roślinne, olej i ocet. Wlewam mokre składniki do suchych i mieszam łyżką do połączenia składników.
  4. Przekładam do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Posypuję rodzynkami.
  5. Piekę ok 25 minut. Gotowe pozostawiam chwilę w otwartym piekarniku, później wyjmuję z formy i studzę.
(Visited 771 times, 3 visits today)
Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Obserwuj mnie