Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Wydruk przepisu
Obłędnie czekoladowe babeczki
Proste i obłędnie czekoladowe babeczki
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania (pieczenia) 20 minut
Porcje
babeczek
Składniki
  • 300 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki cukru kokosowego, ksylitolu lub innego słodzidła lub 0,3 szklanki ksylitolu
  • 2 łyżki kakao w proszku
  • 1 łyżka kawy zbożowej
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki oleju
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania (pieczenia) 20 minut
Porcje
babeczek
Składniki
  • 300 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki cukru kokosowego, ksylitolu lub innego słodzidła lub 0,3 szklanki ksylitolu
  • 2 łyżki kakao w proszku
  • 1 łyżka kawy zbożowej
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki oleju
Proste i obłędnie czekoladowe babeczki
Sposób przygotowania
  1. Mąkę, cukier, proszek, kakao i kawę mieszam razem w misce. W drugiej mieszam mleko, jajko i olej.
  2. Czekoladę siekam na drobne kawałki. Łączę suche i mokre składniki, dodaję czekoladę i mieszam (zostawiam trochę do posypania na górę)
  3. Wypełniam kokitki na muffinki, posypuję czekoladą i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200st C na ok 20 minut, aż włożony patyczek po wyjęciu pozostanie suchy.
  4. Smacznego!
(Visited 549 times, 1 visits today)
Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest