Wydruk przepisu
Muszle makaronowe nadziewane sałatką śledziową
Muszle makaronowe nadziewane sałatką śledziową
Kuchnia Kuchnia polska
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
sztuk
Składniki
  • 30 sztuk muszli makaronowych makaron Conchglioni
  • 5 płatów śledziowych SEKO z Beczki śledzi filety z suszonymi ziołami 550 g
  • 2 średnie buraki pieczone lub gotowane
  • 1 małe jabłko lub pół dużego
  • 2 jajka ugotowane na twardo opcjonalnie
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany (może być bezmleczna)
  • 1 łyżeczka chrzanu tartego
  • pieprz i sól do smaku
Kuchnia Kuchnia polska
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
sztuk
Składniki
  • 30 sztuk muszli makaronowych makaron Conchglioni
  • 5 płatów śledziowych SEKO z Beczki śledzi filety z suszonymi ziołami 550 g
  • 2 średnie buraki pieczone lub gotowane
  • 1 małe jabłko lub pół dużego
  • 2 jajka ugotowane na twardo opcjonalnie
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany (może być bezmleczna)
  • 1 łyżeczka chrzanu tartego
  • pieprz i sól do smaku
Muszle makaronowe nadziewane sałatką śledziową
Sposób przygotowania
  1. Buraki, cebulę, jabłko, jajka i filety śledziowe kroję w drobną kostkę.
  2. Wsypuję do miski, dodaję koperek, chrzan i jogurt. Mieszam i doprawiam pieprzem i solą.
  3. Muszle makaronowe gotuję w mocno osolonej wodzie ok 10 minut, al dente. Ugotowany makaron bardzo delikatnie wyjmuję z wody łyżką cedzakową, by nie popękał.
  4. Muszle makaronowe wykładam na duży talerz, by przestygły.
  5. Muszle makaronowe nadziewam sałatką śledziową, układam na talerzu i dekoruję koperkiem. Smacznego!

Zaczekaj!

Jeśli podobał Ci się ten wpis to duża szansa, że kolejne również Cię zainteresują. Powiadamiam o nowych postach na Facebooku i Instagramie. Obserwuj te profile, by nie przegapić nowości:

Zapraszam do mojej grupy na Facebooku, gdzie otrzymasz wsparcie w przygotowywaniu dań i wypieków bez alergenów.

Warto również zapisać się do mojego newslettera, m.in. by otrzymać prezent – darmowy ebook z przepisami bez glutenu, nabiału i cukru.

Dziękuję za odwiedziny bloga. Zapraszam częściej! 🙂

(Visited 444 times, 1 visits today)
Udostępnij: