Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Obserwuj mnie
Wydruk przepisu
Mus z awokado na słodko
Mus z awokado na słodko
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka płynnego słodzidła miodu, syropu klonowego, z agawy lub innego ulubionego
  • 1/4 szklanki Aquafaby (zalewy z puszki ciecierzycy lub wody z gotowania ciecierzycy)
  • 1 łyżeczka cukru
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka płynnego słodzidła miodu, syropu klonowego, z agawy lub innego ulubionego
  • 1/4 szklanki Aquafaby (zalewy z puszki ciecierzycy lub wody z gotowania ciecierzycy)
  • 1 łyżeczka cukru
Mus z awokado na słodko
Sposób przygotowania
  1. Awokado kroję na pół, wyjmuję pestkę i wydrążam miąższ. Przekładam do naczynia, dodaję syrop klonowy, sok z cytryny i blenduję na gładką masę.
  2. Aquafabę wlewam do czystej miski, miksuję aż powstanie sztywna, ubita piana. Dodaję łyżeczkę cukru (lub innego słodzidła, dowolnego) i ubijam, aż się cukier rozpuści.
  3. Delikatnie mieszam masę z awokado z aquafabą i przelewam do szklanek. Wstawiam do lodówki na min. godzinę. Przed podaniem można posypać czekoladą lub granolą.
  4. Smacznego!
(Visited 991 times, 1 visits today)
Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Obserwuj mnie