Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Wydruk przepisu
Mini tortille ze śledziem z brzoskwinią i żurawiną, rukolą i awokado
Mini tortille ze śledziem z żurawiną i brzoskwinią
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 4 placki tortilli
  • 1 opakowanie Śledzika na okrągło z brzoskwinią i żurawiną SEKO 200g
  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 czerwona cebula
  • 1 dojrzale awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/4 łyżeczki soli
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 4 placki tortilli
  • 1 opakowanie Śledzika na okrągło z brzoskwinią i żurawiną SEKO 200g
  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 czerwona cebula
  • 1 dojrzale awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/4 łyżeczki soli
Mini tortille ze śledziem z żurawiną i brzoskwinią
Sposób przygotowania
  1. Przygotowuję sos z awokado: miąższ awokado rozgniatam dokładnie widelcem. Dodaję sól, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszam.
    tortille ze śledziem
  2. Na placki tortilli rozsmarowuję po łyżce sosu z awokado, układam rukolę, śledziki wraz z kawalkami brzoskwiń i żurawiny oraz pokrojoną w piórka cebulę.
  3. Zawijam dość ciasno. Owijam tortille folią spożywczą i wstawiam do lodówki na ok 30 minut. Po tym czasie wyjmuję i kroję na mniejsze kawałki. Można również tortille zawinąć tradycyjnie i zjeść od razu. Smacznego!
(Visited 356 times, 3 visits today)
Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest