Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Wydruk przepisu
Kawowy pudding chia z musem z awokado
zdrowy pudding kawowy
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 400 ml mleka u mnie roślinne – kokosowe
  • 7 łyżek nasion chia
  • 4 łyżeczki kawy Inki o smaku czekoladowym jeśli użyjesz Inki klasycznej, dodaj do puddingu słodzidła do smaku.
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka syropu daktylowego, klonowego, z agawy lub miodu
  • kilka orzechów włoskich
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 400 ml mleka u mnie roślinne – kokosowe
  • 7 łyżek nasion chia
  • 4 łyżeczki kawy Inki o smaku czekoladowym jeśli użyjesz Inki klasycznej, dodaj do puddingu słodzidła do smaku.
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka syropu daktylowego, klonowego, z agawy lub miodu
  • kilka orzechów włoskich
zdrowy pudding kawowy
Sposób przygotowania
  1. Mleko wlewam do rondelka. Podgrzewam, ale nie doprowadzam do wrzenia. Wsypuję kawę Inkę o smaku czekoladowym i mieszam. Dodaję nasiona chia i mieszam wszystko bardzo dokładnie trzepaczką. Przykrywam i odstawiam na 15 minut.
  2. Awokado obieram, usuwam pestkę. Miąższ wkładam do naczynia. Dodaję syrop klonowy, sok z cytryny i blenduję na gładką masę. W razie konieczności dosładzam do smaku.
  3. Mus z awokado wykładam na dno szklanki lub pucharka. Na to nakładam pudding chia. Ozdabiam świeżą miętą i orzechami.
Pozostałe informacje

Kawę Inkę o smaku czekoladowym jako jedyną ze wszystkich zalewamy mlekiem, a nie wodą. Jeśli użyjesz innego smaku, zalej kawę Inkę gorącą wodą, a resztę wykonaj według przepisu.

(Visited 529 times, 2 visits today)
Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest