Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Obserwuj mnie
Wydruk przepisu
Fishburger z paluszkami rybnymi i sosem tatarskim
bułki do hamburgerów
Keyword fishburger
Porcje
osoby
Składniki
Fishburger
  • 3 domowe bułki do hamburgerów przepis*
  • 1 opakowanie złotych paluszków rybnych Frosta
  • 1 pomidor
  • 0,5 awokado
  • 3 plasterki sałaty
  • garść rukoli
sos tatarski
  • 200 ml majonezu
  • 2 ogórki konserwowe
  • 0,5 cebuli
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
Keyword fishburger
Porcje
osoby
Składniki
Fishburger
  • 3 domowe bułki do hamburgerów przepis*
  • 1 opakowanie złotych paluszków rybnych Frosta
  • 1 pomidor
  • 0,5 awokado
  • 3 plasterki sałaty
  • garść rukoli
sos tatarski
  • 200 ml majonezu
  • 2 ogórki konserwowe
  • 0,5 cebuli
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
bułki do hamburgerów
Sposób przygotowania
Sos tatarski
  1. Cebulkę i ogórka kroję w bardzo drobną kostkę. Kapary siekam.
  2. Do miski wkładam majonez, posiekaną cebulę, ogórka i kapary. Doprawiam solą i pieprzem. Odkładam do lodówki na czas pieczenia paluszków rybnych.
Fishburger z sosem tatarskim
  1. Paluszki rybne układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę zgodnie z przepisem na opakowaniu – w temperaturze 230st. C przez 9 minut z termoobiegiem.
  2. Bułki do hamburgerów przekrawam na pół. Podpiekam na patelni grillowej.
  3. Na spód bułki kładę łyżkę sosu tatarskiego, na to układam sałatę, dalej upieczone paluszki rybne i ponownie sos. Dalej układam rukolę, plaster pomidora i kawałki awokado. Przykrywam górą bułki i podaję. Smacznego!
Pozostałe informacje

*przepis na domowe bułki do hamburgerów

(Visited 213 times, 1 visits today)
Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Obserwuj mnie