Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Obserwuj mnie
Wydruk przepisu
Ciasteczka migdałowo-kokosowe bezglutenowe i wegańskie
ciasteczka migdałowo-kokosowe
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania pieczenia 12 minut
Porcje
ciasteczek
Składniki
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 0,5 szklanki mielonych migdałów lub pulpy pozostałej po wykonaniu mleka migdałowego
  • 1,5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej lub gryczanej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
  • 0,5 płaskiej łyżeczki soli
  • 0,5-0,75 szklanki mleka roślinnego u mnie migdałowe
  • 0,5 szklanki syropu klonowego, z agawy lub miodu
  • 2 łyżki oleju kokosowy lub rzepakowy
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu migdałowego lub waniliowego
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania pieczenia 12 minut
Porcje
ciasteczek
Składniki
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 0,5 szklanki mielonych migdałów lub pulpy pozostałej po wykonaniu mleka migdałowego
  • 1,5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej lub gryczanej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
  • 0,5 płaskiej łyżeczki soli
  • 0,5-0,75 szklanki mleka roślinnego u mnie migdałowe
  • 0,5 szklanki syropu klonowego, z agawy lub miodu
  • 2 łyżki oleju kokosowy lub rzepakowy
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu migdałowego lub waniliowego
ciasteczka migdałowo-kokosowe
Sposób przygotowania
  1. Suche składniki, czyli mąkę, migdały, wiórki kokosowe, cynamon, sól i proszek do pieczenia mieszam w jednej misce.
  2. Mokre – syrop, mleko, olej i ekstrakt, w drugiej misce.
  3. Wlewam mokre składniki do suchych i mieszam łyżką.
  4. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładam łyżeczką porcje ciasta, spłaszczam lekko formułując kształt ciasteczek i wstawiam do nagrzanego do 180st. C piekarnika. Piekę ok 12 minut, aż zaczną się rumienić.
  5. Studzę na kratce. Smacznego! 🙂
(Visited 1 391 times, 8 visits today)
Obserwuj na Instagra
Polub mnie
Obserwuj na Pinterest
Obserwuj mnie