Wypieki i desery
W tym miejscu zamieszczone są przepisy na pyszne domowe wypieki i desery. Blog zawiera głównie zdrowe przepisy na wypieki i desery, ale nie zabraknie też słodkości bardziej kalorycznych.
Jakie przepisy znajdziesz w tej kategorii?
Domowe pieczywo w tym przepisy na bułki bezglutenowe oraz chleby bezglutenowe, desery i ciasta bez cukru, wegańskie oraz desery i ciasta bezglutenowe, przepisy bez jajek i mleka.
Wszystkie poniższe przepisy są proste i szybkie w przygotowaniu.
Zapraszam do wypróbowania przepisów.
Szukasz pracy jako cukiernik? Spróbuj znaleźć ją na Jooble
Często pytacie mnie o aquafabę. Co to jest aquafaba? Jak używać aquafaby, do czego ją wykorzystać czy jak ją ubić, by wypieki się udały. Postanowiłam zebrać wszystkie informacje w jednym wpisie. (więcej…)
Jaglany budyń z musem owocowym to deser, który robię dla dzieci bardzo często. Uwielbiają go! Ja zresztą też 😉 Taka wersja budyniu jest pożywna, zdrowa i bardzo smaczna, a do tego prosta w przygotowaniu. Budyń jaglany możemy podać na śniadanie lub podwieczorek. (więcej…)
Fit batoniki jaglane z orzechami, suszonymi owocami, polane czekoladą są pysznym i prostym pomysłem na zdrowe śniadanie, drugie śniadanie w pracy czy energetyczną, zdrową przekąskę w ciągu dnia. Chrupiące, pożywne, słodkie i pyszne. (więcej…)
Kiedy zobaczyłam w sklepie czerwone pomarańcze, od razu wiedziałam, do czego je użyję. Od dawna miałam zamiar zrobić naleśniki Crepes Suzette bezglutenowe i wegańskie. Wersja z czerwonymi pomarańczami jest bardzo fotogeniczna. Czewień pomarańczy sprawia, że syrop do naleśników Crepes Suzette ma cudowny, rubinowy kolor. Zwykłe pomarańcze oczywiście też się do tego przepisu nadają. (więcej…)
Dziś zapraszam Was do wypróbowania przepisu na bezę Pavlova z kremem kokosowym, kiwi i miąższem z marakui. Pyszny deser, który robi ogromne wrażenie na gościach i smakuje obłędnie. (więcej…)
Miałam już nowych przepisów na pączki nie wymyślać w tym roku. Przepisy, które już są na blogu, są bardzo udane i jestem z nich zadowolona. Wczoraj jednak weszłam do kuchni i wpadłam w wir gotowania. Przy okazji przygotowywania obiadu zrobiłam jeszcze chrupki z ciecierzycy i…pączki bezglutenowe i wegańskie. Tym razem jednak chciałam spróbować zrobić pączki z minimalną ilością cukru, czyli tylko taką, która zostanie przerobiona przez drożdże, a słodki smak pączkom nadać zdrowszym zamiennikiem. (więcej…)