Racuchy drożdżowe z jagodami

Racuchy drożdżowe z jagodami wegańskie

Wegańskie racuchy drożdżowe z jagodami

Wiem, że sezon na jagody powoli się kończy. Mam nadzieję, że jednak komuś z Was przepis na drożdżowe racuchy z jagodami jeszcze się przyda. Jeśli nie, to będzie w sam raz na kolejny rok. Oczywiście poza sezonem jagodowym można tutaj użyć innych owoców. Czytaj dalej

Udostępnij:

Żeberka pieczone w piwie – pyszne i soczyste

żeberka-pieczone w piwie

Zapraszam wszystkich amatorów mięcha, bo nadciągają żeberka pieczone w piwie. Żeberka pieczone bardzo lubi mój mąż i syn. Ja też od czasu do czasu nie pogardzę. Takie pieczone w pysznej marynacie, podlane piwem podczas pieczenia pięknie się prezentują i rozpływają w ustach. Czytaj dalej

Udostępnij:

Pierogi ruskie – przepis na najlepsze ciasto na pierogi

Pierogi ruskie najlepszy przepis na ciasto na pierogi

Pierogi ruskie, to danie, za którym cała moja rodzina szaleje. Przepis, którym się z Wami podzielę, nie jest mojego autorstwa. Takie ruskie to stary przepis rodziny Nicponiów. W ten sposób robi je od lat moja teściowa, a wcześniej tak je przygotowywała babcia mojego męża. Ja pierogi kleję od niedawna, nauczona tej sztuki właśnie przez moją teściową. Czytaj dalej

Udostępnij:

Pączki bezglutenowe i wegańskie bez cukru

pączki bezglutenowe wegańskie bez cukruMiałam już nowych przepisów na pączki nie wymyślać w tym roku. Przepisy, które już są na blogu, są bardzo udane i jestem z nich zadowolona. Wczoraj jednak weszłam do kuchni i wpadłam w wir gotowania. Przy okazji przygotowywania obiadu zrobiłam jeszcze chrupki z ciecierzycy i…pączki bezglutenowe i wegańskie. Tym razem jednak chciałam spróbować zrobić pączki z minimalną ilością cukru, czyli tylko taką, która zostanie przerobiona przez drożdże, a słodki smak pączkom nadać zdrowszym zamiennikiem.  Czytaj dalej

Udostępnij: