Jak zrobić domowe roślinne mleko migdałowe

Jak zrobić domowe mleko migdałoweDziś pokażę Wam przepis na domowe mleko migdałowe. Takie domowe jest dużo smaczniejsze od kupnych. Jest pyszne samo w sobie, jak również jako dodatek do owsianek, ciast, deserów itp. Od kilku dni mam w domu takiego nowego pomocnika. Nie będzie miał ze mną lekko 😉 Na szczęście daje radę! Robiłam w nim już mąkę gryczaną, puder z ksylitolu, smoothie, surówkę i właśnie mleko migdałowe. Czytaj dalej

Racuchy z jabłkami bezglutenowe i wegańskie

Racuchy z jabłkami bezglutenowe i wegańskieRacuchy z jabłkami. Już sama nazwa kojarzy mi się z dzieciństwem. Takie słodkie obiady zawsze były świętem, na które czekałam z niecierpliwością.

Teraz kiedy sama mam dzieci, od czasu do czasu pozwolę sobie i im na takie święto. Racuchy z jabłkami są pyszne i chyba każdy je lubi. Jednak oryginalnie są oczywiście na białej pszennej mące i mleku. Zrobiłam już kilka razy wersję na racuchy z jabłkami bezglutenowe i wegańskie Czytaj dalej

Pesto ze szpinaku z orzechami włoskimi

Pesto ze szpinaku z orzechami włoskimi

Pesto ze szpinaku z orzechami włoskimi to dodatek do dań, który dobrze mieć zawsze w lodówce. Kiedy mam mało czasu na przygotowanie obiadu, wyjmuję słoiczek i takie szpinakowe pesto  łączę z ugotowanym makaronem. Szybki i pyszny obiad gotowy! Dla urozmaicenia można dodać do tego suszone pomidory.

Czytaj dalej